Medimagazin logo

Kayseri Tabip Odası Başkanı: Tüm hekimleri bir çatıda birleştirmek için TTB yönetimine adayız

Türk Tabipleri Birliği 74. Büyük Kongresi bugün başlıyor. TTB Merkez Konseyi Yönetimine talip olduklarını açıklayan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan, "Tüm hekimleri, yeniden daha güçlü ve herkesi kapsayan büyük bir TTB çatısı altında birleştirmek ve hekimlerin her türlü haklarını korumak için Türk Tabipleri Birliği yönetimine talibiz” dedi
Kayseri Tabip Odası Başkanı: Tüm hekimleri bir çatıda birleştirmek için TTB yönetimine adayız
Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Tabipleri Birliği 74. Büyük Kongresi(Seçimli) bugün başlıyor. Ankara'da gerçekleşecek ve 3 gün sürecek olan kongrenin son gününde ise Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu, Merkez Konseyi ve Denetleme Kurulu üyeleri seçimleri yapılacak.

TTB Merkez Konseyi Yönetimine talip olduklarını açıklayan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan, Bağımsız Hekimler Birliği adına yaptığı açıklamalarda bulundu.

"Tüm hekimleri, yeniden daha güçlü ve herkesi kapsayan büyük bir TTB çatısı altında birleştirmek ve hekimlerin her türlü haklarını korumak için Türk Tabipleri Birliği yönetimine talibiz”  ifadelerini kullanan Doç. Dr. Arıkan sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bugün hekimler yalnızdır, seslerini kimse duymuyor ve ne yazık ki mevcut TTB yönetimi, hekimlerin haklarını etkin şekilde savunan bir meslek örgütü olmaktan hayli uzaktır. Bu çıkmazdan kurtulmanın anahtarı yine biz hekimlerin elindedir. En önemli görev yine hekimlerin kendisine düşmektedir.

Öncelikle hiçbir istisna gözetmeksizin tüm hekimler, illerinde bulunan meslek odalarına, tabip odalarına üye olmayı görev bilmelidir, üye olmakla kalmayıp bir de kendi odalarının seçimlerine bizzat katılarak meslek odalarının yönetimine demokratik olarak katkıda bulunmalıdır. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve yetkili kurullarının seçimleri, demokratik ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Türk Tabipleri Birliği ancak bu koşullarda, merkezinde hekimlerin yer aldığı, hekim haklarını koruyan ve toplumun sağlığını önceleyen etkin bir meslek örgütü niteliğine kavuşabilir. Tüm hekimleri kapsayan, ayrıştırıcı değil birleştirici nitelikte bir TTB tüm hekimlerin özlemidir.

On yılların birikimi olarak bugün gelinen noktada, Türk Tabipleri Birliği hekim haklarını savunuyor görünse de,  daha ziyade marjinal siyasi saplantıları ile tanındığı için toplum nezdinde kabul görmemektedir. Bu çerçevede hekimlerin haklarını savunmak ya da korumak şöyle dursun, hekimlere zarar veren bir meslek örgütü niteliği taşımaktadır. TTB, çoğu zaman vazifesi olmadığı halde siyasi çıkmaz sokaklara girmiş, marjinal siyasi söylemleri ile hem vatandaşlar tarafından, hem merkezi otorite tarafından, hem de üyesi olan ya da olmayan hekimler tarafından ciddiyetten uzak, inandırıcılığı olmayan sönük bir meslek örgütü olarak değerlendirilmiştir. Bu nedenle mevcut yönetimiyle TTB  ve tabii ki bunun yansıması olarak hekimler  meşru ve haklı taleplerinde dahi muhatap alınmamıştır. Hekimlik mesleği on yıllarını ne yazık ki heba etmiştir.

Artık buna tüm hekimler olarak dur demenin zamanı gelmiş hatta çoktan geçmiştir. Reçete son derece kolaydır. Her türlü marjinallikten ve siyasi kirlilikten uzak durup, sadece toplumun refahı ve sağlığını önceleyerek hekimlerin meslek haklarını sonuna kadar savunmak,  hiç kimseden çekinmeden hiç kimseyi kayırmadan, ötekileştirmeden, yanlışları söyleyip, doğruyu uygulamaktır.  Bu reçete siyasi çıkmaz sokaklarda kaybolarak asla uygulanamaz. Bunun için de Türk Tabipleri birliği şu ana kadar izlediği çizgisinden derhal ayrılmalı, sadece hekimlerin meslek birliği şeklinde çalışmalarına ve mücadelesine devam etmelidir. Ancak bu şekilde odalarından soğuyan, odalarına kayıt bile olmayan hekimler, yeniden kazanılabilir ve TTB, söylediklerine itibar edilen, muhatap alınan saygın bir meslek kuruluşu haline gelebilir.

Türk Tabipleri Birliği 1953 yılında 6023 sayılı yasa ile kurulan kamu kurumu niteliğinde köklü bir meslek kuruluşudur. Kısır siyasetten uzak durarak, güzel ülkemizin insanlarına ve tüm hekimlere kimlik ve kişilik sahibi ciddi bir kurum olarak hizmet vermelidir.

Türk Tabipleri Birliği’nin yolu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış aziz vatanın bölünmez bütünlüğünü ve  bu vatanın ve üzerinde dalgalan al bayrağın gölgesinde hekimlik görevini ifa eden üyelerinin hak ve menfaatlerini korumayı hedeflemelidir.

Bizler Bağımsız Hekimler Birliği olarak Tıbbiyeli Hikmet’in bize bıraktığı o asil ruh ve vatan sevgisiyle ülkemizde kutsal görevini ifa eden tüm hekimleri, yeniden daha güçlü, kapsayıcı ve birleştirici büyük bir TTB çatısı altında birleştirmek ve her türlü haklarını korumak amacıyla TTB yönetimine talibiz.

kayseri tabip odasi baskani
doc dr turkmen bahadir arikan
ttb merkez konseyi
ttb secimleri
Yorum (12)
DR.CEVDETT
çikan yasadan bi̇le haberi̇n yok...''sağlık çalışanlarımızın yaşam standartlarını yükseltecek adımlar attık'' di̇yorsun...
22
Cevapla
mesleki dayanışma
doğru tavır budur seçim zamanı çıkıp aday olmak, illerde de yapılması gereken bu .genel kurullarda en ağır şekilde eleştirin aday olun sıkıntı yok. sıkıntı ortada seçim yokken meslek örgütüne sahip çıkmak yerine saldırmak. meslek örgütünü zayıflatmak bizi zayıflatır. rakip değil meslektaşız.
36
Cevapla
Bilal
madem öyle biz de odaya üye oluruz… yeter ki o iradeyi ortaya koyun… şunlardan kurtsun ttb 👏👏👏
26
Cevapla
dr veli
@dr.cevdett asıl senin yok,
1
Cevapla
kanma..aldanma
ttb eleştirisi güzel.doğru kısım çok.tmm..peki başkan olursan ne yapacaksın?bir çift laf ta dar gelirli hekimler,şiddet uygulayanların serbestçe ortalıkta gezmeleri,malpraktis kurulunun çoğunluğunun halktan oluşması,zordaki asm ler ve randevu alamayan halkın sahipsizliği için et.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir