Medimagazin logo

Hekim maaşlarındaki değişikliğin ayrıntıları belli oluyor: Mahsuplaşma kalkıyor!

Hekimlerin özlük haklarıyla ilgili TBMM'de bulunan tasarının ayrıntıları netleşmeye başladı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hekim maaşlarındaki değişikliğin ayrıntıları belli oluyor: Mahsuplaşma kalkıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş yaptıkları açıklamada Mayıs ayında hekimlerin özlük haklarıyla ilgili düzenlemenin TBMM'ye geleceğini ifade etmişlerdi.

Mahsuplaşma kalkıyor

Medimagazin'in edindiği bilgiye göre, şu an TBMM'de bulunan yasa teklifine göre mahsuplaşma kalkıyor. Hekimlerin aldıkları sabit ek ödemeler genel bütçeden ödenecek ve doğrudan maaşlarına eklenecek. Hastanelerin ek ödeme bütçelerinden mahsup yapılmayacak. Bu da performans ek ödemelerinin artışı anlamına geliyor.

Daha önce Sağlık ve Maliye Bakanlıkları arasında pazarlık konusu olan ek ödemelerin mahsuplaşmasıyla oluşan kriz de çözülmüşe benziyor.

Hekim maaşlarında ‘global bütçe’ anlaşmazlığı

Şimdi gözler  son şekli verilmiş olan düzenlemenin ne zaman TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğine kilitlenmiş bulunuyor. Haftaya salı günü Mayıs ayı biterken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada hekimlere 'sabırsız olmamaları' tavsiyesinde bulunmuştu.

Sağlık Bakanı: Özlük hakları ile ilgili çalışma bu ay TBMM'ye gelecek

Aralık 2021'de TBMM'ye gelen ve pratisyen hekimlere 2500, uzman hekimlere 5000 TL sabit ek ödemenin maaşa ekleneceğini ve emeklilikle ilgili iyileştirmelerin sağlanacağı tasarı TBMM'ye tüm partilerin ortak görüşüyle sunulmasına rağmen geri çekilmişti. Hekimlerin tepkisini artıran bu durum sonrası yaklaşık 6 aydan beri süren çalışmalarda sona gelmiş bulunuyor. Ancak yapılacak iyileştirmelerin hekim kamuoyunu tatmin edip etmeyeceği ve hekimlerin yurtdışına göçünü engelleyip engellemeyeceği, tasarının tüm bölümlerinin netleşmesinden sonra ortaya çıkacak.

mahsuplasma
genel butce
sabit ek odeme
tbmm
Yorum (62)
umutsuz doktor
ben bir iyileşme görmüyorum. tek kalemde en az 25000tl maaş ve 7200 ekgösterge olmadığı taktirde kimseyi kandıramazsınız.
71
Cevapla
evim
koca dağ fare doğurdu desenize zam falan yok çok saçma karar
38
Cevapla
Dr. X
emeklilikle ilgili iyileştirmeler bir başka bahara kaldı herhalde. emekli oldukları halde özel sağlık kuruluşlarında bordrolu çalışan emekli sandığına bağlı emekli hekimlerden 3000 4000 tl kesintiye devam edecekseniz buyurun tüm maaşımızı kesin. vermeyin. alıştık artık. böyle de çalışırız nasılsa.
37
Cevapla
dr who
demi̇şti̇m özel hastane sahi̇bi̇ zam i̇stemezzzzz
35
Cevapla
dr who
yani̇ poli̇ti̇ka şu heki̇mleri̇ açlik sevi̇yesi̇ni̇n bi̇raz üzeri̇nde bi̇r hayat standardiyla çaliştirmak tebri̇kler si̇ze
29
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir