Medimagazin logo

Hekim maaşlarında ‘global bütçe’ anlaşmazlığı

Hekim maaşlarının düzenlenmesiyle ilgili Sağlık Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları arasında ‘global bütçe’ anlaşmazlığı yaşandığı bildirildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hekim maaşlarında ‘global bütçe’ anlaşmazlığı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Aralık ayında gündeme gelen ve daha sonra TBMM’ye teklif verilmesine rağmen geri çekilen hekim maaşlarıyla ilgili düzenlemeyle ilgili beklentiler hala sürüyor.

Geçtiğimiz hafta AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın “Kanun olmadan da yapılan bir düzenleme vardı. Bizimle beraber çalışma bakanımız, hazine bakanımız ve sağlık bakanımızla yaptığımız toplantıda yasal düzenlemeye ihtiyaç duymadan bir iyileştirme yapılması konusunda mutabık kaldık. Bu devreye girebilir. Yasal düzenlemeye yapılması gereken kısım da Mayıs ayı içerisinde gerçekleşir” açıklaması sonrası gözler TBMM’ye çevrilmiş durumda.

Diğer taraftan düzenlemenin arka planında yaşananlar da merak ediliyor. Medimagazin kaynaklarına gelen bilgiye göre düzenlemeyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığıyla Sağlık Bakanlığı arasında ‘global bütçe’ sorunu yaşanıyor.

Sabit ek ödemelerin genel bütçeden karşılanmasıyla ilgili genel bir görüş birliği oluşurken, Hazine ve Maliye Bakanlığının sabit ek ödemelerle ilgili genel bütçeden karşılanacak tutarın, global bütçeden kesilmesini istemesi iki bakanlık arasında anlaşmazlık çıkardı. 

Anlaşmazlığın henüz çözülüp çözülmediği belirsiz olsa da hekim kamuoyu ‘acilen’ hem yeterli bir maaş hem de bu maaşın emekliliğe yansımasıyla ilgili Mayıs ayındaki beklentisi devam ediyor. 

global bütçe
hekim maaşları
sağlık bakanlığı
hazine ve maliye bakanlığı
Yorum (30)
Gonul
Nedense hep hekime gelince anlaşamıyorsunuz!
88
Cevapla
vay
Tüh anlaşamamışlar. Çok yaklaşmıştık hiç bu kadar yakın olamamıştık. Ne yapalım kısmet.
30
Cevapla
cem
Tek kelimeyle rezalet
46
Cevapla
dishekimi
MAHSUPLASMA
21
Cevapla
hekim
saglık bakanlığının hiçbir faturası sgk tarafından bakılmıyor.global bütçe kontrol edilmeyen evrak demek.siz maliyenin yerinde olsanız kimin neyi hangı kurala göre yaptığı belli olmayan parayı mahsuplaşma olmadan verilmisiniz.bu işten birşey çıkmaz.
24
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir