Medimagazin logo

Genç doktorlar: Çok öfkeliyiz, kaygılıyız, üzüntülüyüz!

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde, görevi başında öldürülen doktorlar unutulmadı.
Genç doktorlar: Çok öfkeliyiz, kaygılıyız, üzüntülüyüz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Açıkhava Tiyatrosu'ndaki törende, mezun olmaya hak kazanan 322 öğrenci, görevleri başında öldürülen 4 doktor ile hakkındaki şikayet nedeniyle intihar ettiği ileri sürülen doktor Melike Erdem'in fotoğraflarının yer aldığı masaya karanfil bırakarak sahnedeki yerini aldı.

Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Burçin Cansu Bozca, neredeyse sözel veya fiziksel şiddet görmeyen hekim veya sağlık çalışanına rastlamanın mümkün olmadığını söyledi.

"Binbir emekle yetişen, pek çok hastaya şifa olmuş şehit hekimlerimizi, aileleri, meslektaşları ve hastalarından ayırmak hangi vicdana sığar" ifadesini kullanan Bozca, şöyle konuştu:

"Hepimiz çok üzgünüz, çok değerli hekimlerin yaşama ve yaşatma hakları canice alındı. Çok öfkeliyiz, çünkü hiçbir gerekçesi olmayan bu cinayetleri, hekim ve sağlık personeline uygulanan şiddeti önlemeye yönelik gerekli adımlar atılmadı. Kaygılıyız çünkü etkili önlemler alınmadığı için benzer olayların başımıza gelmeyeceğini kim garanti edebilir."

Fakülte dekanı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı da kutladığı öğrencilerine, meslek yaşamlarında başarılar diledi.

ege üniversitesi tıp fakültesi
mezuniyet töreni
sağlıkta şiddet
Yorum (16)
bigmücahid2002
Genc arkadaşlar çok haklı. Burnuna alkol koklatırken gözüne kaçtı diye az kalsın doktoru öldürüyordu psikopatın teki ! Bunun artık tek çaresi kalfi: doktorun düğmesini koparmak 6 aydan başlayacak ve affı ve ertelemesi olmayacak. Ayrıca doktorun raporlu olduğu günlerin maddi kaybı manevi tazminat ile beraber tahsil edilecek. Başka hiçbir şekilde şiddet sonlanmaz. Ayrıca doktorlar da hiçbir hastayı bilhassa kronik olanları sahiplenmez.
0
Cevapla
RKTR
Genç doktorlar kendilerini bekleyen Milli Tıp Hukuku Formülü olasılıkları nedeniyle de kaygılanmış olabilirler. Doğal olarak.
0
Cevapla
bigmücahid2002
Genc doktor arkadaşlar , şiddetten çok daha büyük bir endişemiz daha olmalı. Malpraktis yasası ! Zaten tus tercihlerinize bakarsak gerekli dersi almış görünüyorsunuz. Malesef bunun mağdurları biziz. Şimdi olsa cildiye ,radyoloji ve temel Bilimler yazardım , hem şiddet yok hem malpraktis riski düşük
0
Cevapla
reis
daha sahaya çıkmadan bu ne hal.. hele bi gelin gıllı amcalar ile teyzelerinizin kollarına..hasretle beklemedeler.
0
Cevapla
doktor
ACİLDE SALDIRI KONKUNÇ DÜZEYDE.SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL DOKTORUNU EZMEKTEDİR.İNSANLAR KUDURMUŞ GİBİ DOKTORLARA VE SAĞLIK ÇALIŞANINA SALDIRIYOR.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir