Medimagazin logo

Geçici görevlendirmeler nasıl yapılır?

26 Mart 2013'te yayımlanan Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşları Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre Geçici görevlendirmelerdeki prensipler:
Geçici görevlendirmeler nasıl yapılır?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Geçici görevlendirme

MADDE 11 –(1) Bakanlık ve bağlı kuruluşlar önceden duyurmak suretiyle talepte bulunan personeli geçici olarak görevlendirebileceği gibi ihtiyaç hâlinde re’sen de görevlendirebilir. Re’sen görevlendirilen personel için süre bir mali yılda iki ayı geçemez.

 

(2) Bakanlık ve bağlı kuruluşların taşra teşkilatları, kendi birimleri içinde ihtiyaç hâlinde görevlendirme yapabilir. Bu şekilde görevlendirilme bir mali yılda her seferinde üç ayı ve toplamda altı ayı geçemez.

 

(3) Personelin herhangi bir suretle görevde olmaması, nüfus hareketleri gibi nedenlerle personele ihtiyaç duyulması hâlinde Bakanlık ve bağlı kuruluşlarınca; A hizmet grubuna dâhil illerden aynı veya alt hizmet bölgesinin A, B, C ve D hizmet grubu illerine, B hizmet grubuna dâhil illerden aynı veya alt hizmet bölgesinin B, C ve D hizmet grubu illerine, il içinde personel doluluk oranı yüksek olan birimlerden düşük olan birimlere geçici görevlendirme yapılabilir. Ancak 5 ve 6 ncı hizmet bölgelerinin A ve B hizmet grubu illerinde görev yapan personel sadece 5 ve 6 ncı hizmet bölgelerinin C ve D hizmet grubu illerine geçici olarak görevlendirilebilir.

 

(4) 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanununa göre askerlik yükümlülüğünü yedek subay olarak yerine getirenlerin eşleri, talepleri hâlinde yükümlülük süresi ile sınırlı olmak kaydıyla eşlerinin bulunduğu yere hizmet bölgesi ve hizmet grubuna bakılmaksızın geçici olarak görevlendirilebilir.

 

(5) Turizm, mevsimlik işçi çalıştırma, ulusal ve uluslararası boyutta düzenlenen büyük organizasyonlar, kitlesel nüfus hareketleri nedeniyle nüfusunda önemli ölçüde artış gösteren yerlere PDC’ye ve hizmet grubuna bakılmaksızın geçici görevlendirme yapılabilir.

 

(6) Zorunlu yer değiştirmeye tabi personel olup kadrosunun bulunduğu ilden başka bir ile görevlendirilenlerin ve 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38 inci maddesine göre Bakanlık veya bağlı kuruluşlarında görevlendirilenlerin eşleri, talepleri hâlinde görevlendirme süresi ile sınırlı olmak kaydıyla eşlerinin bulunduğu yere hizmet bölgesi ve hizmet grubuna bakılmaksızın geçici olarak görevlendirilebilir.

 

(7) Genel hayatı etkileyen savaş, deprem, sel ve yangın gibi doğal afetlerin meydana geldiği yerleşim yerlerinde görev yapan personel; en az sekiz haftalık gebe, kendisinin veya birinci dereceden bir yakınının engelli olduğunu veya vefat ettiğini veya çocuğunun beş yaşından küçük olduğunu ya da ilköğretimde eğitim gördüğünü belgelendirmesi kaydıyla bu afetle ilgili bir defaya mahsus olmak üzere afetin olduğu tarihten itibaren altı ay içinde başvurması hâlinde talepte bulunduğu ile altı aya kadar geçici olarak görevlendirilebilir.

 

(8) Boşanma davası açan veya haklarında boşanma davası açılmış personel, şiddete maruz kalıp da bu durumu adlî veya mülkî idare makamlarınca verilen belgeyle belgelendirmeleri hâlinde, dava süresince D veya C hizmet grubu illere geçici olarak görevlendirilebilir. Bu hüküm doğrultusunda görevlendirilen personel, görevlendirildiği tarihten itibaren altı ayda bir, boşanma davasının görülmekte olduğu mahkemeden davanın safahatini gösterir belgeyi alarak çalıştığı kuruma sunmakla yükümlüdür.

 

(9) Birlikler bünyesinde sözleşme imzalayan personelin eşleri, talepleri hâlinde sözleşme süresi ile sınırlı olmak kaydıyla eşlerinin bulunduğu yere hizmet bölgesi ve hizmet grubuna bakılmaksızın geçici olarak görevlendirilebilir. Ancak stratejik personelin bu fıkraya istinaden görevlendirilebilmesi, eşinin birlikler bünyesinde genel sekreter, başkan, stratejik personel kapsamında olup hastane yöneticisi veya başhekim olarak sözleşme imzalamış olmasına bağlıdır.

 

(10) Geçici görevlendirmeye ilişkin usul ve esaslar Bakanlık ve bağlı kuruluşlarınca belirlenir.

geçici
görevlendirmeler
nasıl
yapılır?
Yorum (4)
ekrem çelebi
il dışı görevlendirmeler kanunsuz mu???bi arkadaş tekirdağdan muş a gitmişti geçici görevle.bunla ilgili bi ibare yok.
0
Cevapla
MEHMET AKKÖZ
yÖNETMELİKTE GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER 1 SEFERDE 3 AYI 1 YILDA 6 AYI GEÇEMEZ DİYOR.YÖNETMELİĞE UYAN KİM.BEN İL SAĞLIK MÜD.YRD. İKEN ARAŞTIRMACI YAPILDIM 01.03.2012 TARİHİNSDEN BERİ HASTANEDE ARAŞTIRMACI OLARAK GEÇİCİ GÖREVLİ OLARAK GÖREV YAPMAKTAYIM NEREDE YÖNETMELİK.
1
Cevapla
dr.pract
geçici görevlendirmelerle ilgili bu yönetmelikte kritik madde 10.maddedir.10.maddenin açılımı olması gerekir.dr.hizmet puanı,geçici görevlendirmelerde kriter olarak alınmayacaksa ne işe yarar.hiçbir kural kaideye riayet edilmeden canının istediği doktoru seçip de ordan araya yollamak hakkını devlet kimseye vermemiştir.bu maddenin açılımı gerekir.10.madde
0
Cevapla
dr.gecici
izmir den kilise e geçici göreve yollanan 50 yaş üzerinde ki onlarca pratisyen hekim;bizi hangi kritere göre seçtiniz 45.000 pratisyen hekim arasından bula bula bizi mi buldunuz diye hakkını arayıp sormadığı müddetçe bakanlıktaki personel şube çalışanları canının istediğini ordan oraya yollar.bir dilekçe yazıp hangi kritere göre beni seçtiniz diyebilseler bu işler bir nizama girer.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir