Medimagazin logo

Farmakoloji Ana Bilim Dalına kimya mezunu öğretim üyesi kadrosuna tepki

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Farmakoloji Ana Bilim Dalına öğretim üyesi için ilanında "Doçentliğini Kimya bilim alanında almış olmak" şartı aranmasına Kahramanmaraş Tabip Odası, "İyi eğitim ancak bu konularında yeterli ve yetkin öğretim üyeleri tarafından verilebilir. Tıp eğitimin doğası gereği Tıp Fakültesi öğretim üyeleri hekim olmalıdır" sözleriyle tepki gösterdi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Farmakoloji Ana Bilim Dalına kimya mezunu öğretim üyesi kadrosuna tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 25 akademik personel almak için ilan yayımladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda, Diş Hekimliği Fakültesine 4, Tıp Fakültesine ise 10 öğretim üyesi alımı yapılacağı ifade edildi.

Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Farmakoloji Ana Bilim Dalı için açılan öğretim üyesi kadrosunda aranan şartta “Doçentliğini Kimya bilim alanında almış olmak; sentetik ve doğal ilaç etken maddelerinin, DNA ve Proteinlerle etkileşiminin in vitro ve in siliko belirlenmesi konularında çalışmaları bulunmak.”  ibaresi yer aldı.

Kahramanmaraş Tabip Odası: Kişiye göre değil liyakata göre planlama yapılmalı

Kahramanmaraş Tabip Odası yaptığı yazılı açıklamada ilanda aranan şarta tepki gösterdi. Tıp eğitiminin kalitesini çok önemsediklerini dile getiren Kahramanmaraş Tabip Odası, açıklamasında hekimlerin tıp fakültelerinde iyi eğitim almaları gerektiğine vurgu yaptı.

Tıp eğitimi verecek kişilerin hekim olması gerektiğinin altını çizen Tabip Odası yayımladığı açıklamada şu ifadelere verdi:

“İyi eğitim ancak bu konularında yeterli ve yetkin öğretim üyeleri tarafından verilebilir. Tıp eğitimin doğası gereği Tıp Fakültesi öğretim üyeleri hekim olmalıdır. Tıbbi bir çalışma yapmamış kişilerin tıp fakültelerinde ders verecek öğretim üyesi kadrosuna atanmaları bilimsel ve tıbbi açıdan doğru değildir.

Tıp Fakültelerine öğretim üyeleri alımında kişiye göre değil liyakata göre planlama yapılmalıdır.

Bugün yapılacak hataların acısını ülkemiz tıp öğretimi kalitesinde düşme ve sağlık sistemimizin kötüye gitmesi olarak ödeyecektir.”

kahramanmaras sutcu imam universitesi
kahramanmaras tabip odasi
hekim
Yorum (24)
dr
temel bilimlerde uzmanlık eğitimleri var, onları sağlık bakanlığı hastanelerinde nereye yerleştireceğinizi düşünün, tıp dışı elemanlarıda temel bilimlerde hoca yapın. iki uygulamadan birinden vazgeçilmesi ülke insan kaynaklarının heba edilmemesi acısından önemli
5
Cevapla
Ekrem BİR
üni̇versi̇teler iş ve işçi bulma kurumu değildir anlayın artık !!!
19
Cevapla
Dr. KENAN SAPER
siz baytar koymadıklarına şükredin...
20
Cevapla
Cookie Monster
@dr. kenan saper hocam onu da gördük...........
2
Cevapla
mali yılmaz
tip fakültesi̇ temel bilimler bölümleri torpili olanların, onun bunun arpaliği olmuş.tip dişi herkes burada ci̇ri̇t atiyor.yaziklar olsun!
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir