Medimagazin logo

e-reçete'yi en çok aile hekimleri sevdi

SGK Başkanı Acar, bugüne kadar MEDULA Sistemi'ne girilen e-reçetelerin yüzde 76,19'unun aile hekimlikleri tarafından oluşturulduğunu söyledi.
Kaynak: AA
e-reçete'yi en çok aile hekimleri sevdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye açısından son derece önemli olan e-reçete uygulamasını 1 Temmuz itibarıyla hayata geçirdiklerini hatırlattı.
Bugün gelinen noktada sıkıntıların önemli ölçüde görülmediğini bildiren Acar, bugüne kadar sağlık hizmet sunucularından MEDULA Sistemi'ne girilen e-reçetelerin yüzde 76,19'unun aile hekimlikleri, yüzde 14,59'unun özel hastaneler, yüzde 8,09'unun devlet hastaneleri ve yüzde 1,13'ünün de üniversite hastaneleri tarafından oluşturulduğunu söyledi.
Acar, "Yaklaşık yüzde 50 oranında sisteme e-reçete olarak kayıt gerçekleşmiş. Bu, bu kadar kısa sürede sevindirici bir neticedir..110 bin doktorun 71 bin 829'u şifrelerini almışlar" dedi.

e-reçete'yi
en
çok
aile
hekimleri
sevdi
Yorum (3)
Dr
Sevmemi yoksa zoraki dayatmaya uymamı?
0
Cevapla
dramca
Önceden face grubunda yazı yazmıştım. RİŞVETİN BÖYLESİ diye, orada E-recete yazarsan şifreyi alır hastalarının MEDULA bilgilerine ulaşırsın diye. Ama aile hekimleri arasında bazı arkadaşlarca şu algı oluşturuldu. Ben meduladan şifre aldım ne güzel hastaların eski ilaçlarını ve meduladaki raporlarını görüyorum. Artık hastalar bana yalan söyleyip işletemiyor. Bu medula şifresini almak için e-reçete yazmayada gerek yok diye gruplarda bu yaygara yapıldı. Aile hekimlerinin çoğu bu şifreyi hasta geçmişlerine ulaşmak için aldı. Birde baktık 2-3 ay sonra AHBS lerimize e-reçete yazma özelliği entegre edilmiş ve bizim medula şifreleri e-reçete yazmaya yarıyor. Bide utanmadan arkasından MAHREMİYET AYARI yazısı çıktıki ben hekim olarak daha böyle adice hakaret görmedim. Hasta mahremiyetinden dolayı size şifre alana kadar sağladığımız RÜŞVET HASTA BİLGİLERİNİ KISIYORUZ dediler. Keşke artık şifreyi yutturduk kapatıyoruz veya, medula sistemi bu kadar doktora eczanelere verdiğimiz hasta ilaç bilgilerini vermeyi karşılayamayacağından kapatıyoruz deseydiler. şimdi biliyorum medimagazin bu yorumu yayınlamayacak. SGK hekimlerle resmen dalga geçiyor. devlet hastanelerine normal reçete serbest ama ÖZEL HASTANE SIKIYSA E-REÇETE YAZMASIN DA görelim bakalım neler oluyor. Tabi aile hekimleri devlet memuru değil sözleşmeli, üzerlerinde demoklasin kılıcı dolaşıyor. e-nayi reçetesi yazmayıda çok seviyoruz dolayısıyla
0
Cevapla
nesrin
Sevmedim...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir