Medimagazin logo

'e-Reçete tamam, sıra e-Sevk'te'

SGK, hastaların başka illere sevklerinin elektronik ortamda yapılmasına imkan veren e-Sevk uygulamasına tüm Türkiye'de başladı
 'e-Reçete tamam, sıra e-Sevk'te'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Reçetelerin elektronik ortamda yazılmasına imkan tanıyan e-Reçete uygulamasını başlatan ve bununla reçete yolsuzluğunun önüne geçmeyi amaçlayan SGK, evrakların elektronik ortamda hazırlanmasına yönelik bir diğer uygula olan e-Sevk’i de 17 Ocak’tan itibaren Türkiye genelinde hayata geçirdi.

İkamet ettikleri yerdeki sağlık kurumları tarafından tedavisi yapılamayan ve il dışına sevk edilen genel sağlık sigortalısı ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin yol ve günlük giderlerine ait sevk ve tedavi belgeleri, "hasta sevk formu" düzenlenerek yapılıyordu. Hastaların başka illere sevkine ilişkin belgelerin elektronik ortamda yazılmasına ilişkin çalışmaların tamamlanmasının ardından, 2012 yılının Eylül ayında Sinop, Samsun, Çankırı ve Ankara’daki bazı hastanelerde e-Sevk’in pilot uygulamasına geçildi.

KAĞITLA YAPILAN SEVKLER KABUL EDİLMEYECEK

Pilot uygulama kapsamında olumlu sonuçlar elde eden SGK, sevk işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasına imkan veren e-Sevk uygulamasının ülke genelindeki tüm hastanelerde başlattı.

Ancak uygulamada yaşanabilecek teknik sorunlar, hekimlerin sisteme uyum sorunları ve hastane bilgi sistemi yazılımlarında yaşanabilecek muhtemel sorunlar ve benzeri nedenlerle hasta mağduriyetleri oluşmaması için 1 Mart 2013 tarihine kadar e-Sevk yapılamama sebebi de belirtilmek şartıyla manuel sevkler de kabul edilecek. Bu tarihten sonra kağıtla yapılan sevkler, kesinlikle kabul edilmeyecek.

e-sevk
e-reçete
ereçete
Yorum (6)
hbö
yakında ışınlanma makinesi icat edilecek. o zamana kadar kağıt sevkle idare eilecek. ondan sonra zaten sevk olayı tümüyle ortadan kalkacak. ışınlanma ile her şey çözülecek. geçen gün bir uzman arkadaş yazmıştı, "delinin aptalı taşın ağırını seçer. demişti. aaynen öyle.
0
Cevapla
dr gariban
e reçetede yolsuzluk nasıl bitiyor? biz muayene ederken acil servis çağırabiliyor, lavabo ihtiyacımız olabiliyor bu halde sistemi aç kapat yapmayı unutursak ne olacak veya sistem ne kadar kuvvetli haclenemez mi Reçete yazmak zaman alıyor hasta bu reçeteye bir de şu ilacı ekle diyor biz tıkanıyoruz bu sistem çok zor bence güvenli de değil
0
Cevapla
BG
Nasıl olacak kurumlar ve vekiller e- reçete kullanmıyor nesi tamam?
0
Cevapla
İlhan KORKMAZ
E-REÇETE YORUMU Sizler-bizler , halâ ve halen e-imza uygulaması olmadan e-reçete vermeye devam ederseniz ve eder isek , Genel idarelerin bilmem kaçıncı kez uyguladığı "yerseniz "taktiğinin müteaddit defalar olduğu üzere " tuttuğunun " bir göstergesi olmaya da devam edeceğine dair, hiçbir kuşkunuz olmasın değerli arkadaşlarım..Bakın bazı arkadaşlarımız ne diyor bazı mail sitelerindeki yorumlarında.. Gezici hizmet durumunda, elektrikler gittiğinde, sistem çalışmadığında,internet aksamalarında, bunu nasıl ayıracaklar , resmi forse geri ödememe kurumu tatbikçileri diyor...Resmen yerse yapıyorlar demektir, eğer elle yazılmış reçeteye-veya printer eli vasıtasıyla yazılmış reçeteye , elle " sistem çalışmadığından elle yazılmıştır" ibaresi konulması şıkkı da mevcut olabildiğine göre , buna rağmen yine de e-imzasız e-reçete uygulanması ısrarlılığında süreklilik arz olunması , ele güne karşı , el aleme, bizi-sizi , alenen, elele baş başa , kuralsızlıklarla ve sakıncaları ile el birliği ile bırakmak demektir... Bizler de bir kartuş toner ve/veya bir top A-5 sarfiyatsızlığı adına , el uğruna , el-ele , el !! yoluna hareket ediyoruz demektir..Ama yatayına dik duruş da bu olsa gerektir..Meraklısına da ,zaten bilindiği gerçeğiyle , e-imzasız e-reçete yazılmasının idari ve hukuki sakıncaları ile , elin eczacı kalfası ve çıraklarının ise ıslak imzasız e-reçeteden pek bir memnuniyet arz eylemelerinin hikmetlerinin ise şahsen anlatılabileceğinin garantisinin verilebileceğini de vurgulayarak , elden fazla elin talimatını savunan el oğlu durumuna düşmemek için ve elle atılan e-reçetesiz ıslak imzalı reçetenin hikmetinden sual olunmaz diyerek , el-selam olsun ... E-reçete yaz , e-sevk yap , hastanede yaz , asm'de yaz-çiz , ve ne hast.de ne acil de , ne de asm'de , sekreterya işlerini yapacak bir görevli bile bulundurma ve hastanelerde bulunanları da oralardan başka alanlara kaydır...iş yükünü ve hastaların bekleme sürelerini arttırarak gerilimlerinin birikimini tüm doktorların üstüne paratoner gibi çektirmeyi sağla..Vallahi bravo , bir mesleğin bu derece stressini ve dolayısıyla itibarını alt yapıyı hazırlamadan dejenere etmenin uzmanı olan kadrolarla doldurulmuş genel idarelerin popülist güdülerle güdümlendirilmiş yönetim tarzlarının , sağlıkta memnuniyet oranlarının düşürülmemesi için vefakârca ve cefakârca çalışan sağlıkçılarının üzerlerine basarak , yine de herşeye rağmen bu oranları korumaları vesilesiyle , ileride bir gün ne uğruna , ne gibi değerlerin yitirilmesine mal olduğu anlaşılacak ve işte o gün o yitirilen değerlerin hiç bir şekilde geri getirilemeyeceğinin anlaşıldığı an da her şey için çok geç kalınmış olacaktır.. Dr.İlhan KORKMAZ-YILDIRIM / BURSA
0
Cevapla
kazım sarıcı
Tamam olan bie şey yok.Yük tüm sorumlulukları ile hekimin sırtına yıkılmış oldu.Her zamanki gibi.'Ben yaptım oldu' mantığıyla alacağımız yoldan gerisin geri döneceğimize kuşku yok.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir