Medimagazin logo

Doktor maaşını biliyor musunuz?

Tekirdağ Tabipler Odası Başkanı Abdullah Önen Devlet Hastanelerindeki acı bir gerçeği açıkladı: “Doktor maaşını biliyor musunuz? 1.800 TL. Döner sermayeden para almak için olur olmaz ameliyatlar yapıyorlar.
Kaynak: http://www.trakyagazetesi.com.tr
Doktor maaşını biliyor musunuz?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tekirdağ Tabipler Odası Başkanı Abdullah Önen korkunç bir gerçeği açıkladı “Türkiye’de sağlıkta hizmet ve doktor kalitesi yükseleceğine aksine düşüş var” dedi.


 “Eskiden yurdumuzda otuz adet tıp fakültesi vardı. İyi doktorlar yetişiyordu. Şimdi Yüzün üzerinde tıp fakültesi var. Bu kalite düştü. Nedeni ise yeterli öğretim görevlisi yok.” diyerek sözlerine şöyle devam etti: ”Doktor Kalitesinin düşüklüğü hükümetin Tıp konusunda yanlış politika takip etmesi. Oy avcılığı için her şehirde bir üniversite açıyorlar. Hemen hemen hepsinde tıp fakültesi var.

Tıp talebeleri doğru dürüst eğitim görmüyorlar”
Tekirdağ Tabipler odası Başkanı Abdullah Önen Devlet hastanelerinde çalışan doktorlarla ilgili bir gerçeği de açıkladı.”Biliyor musunuz? Devlet hastanesinde çalışan doktorların aldıkları maaş ne kadar? Söyleyeyim size de gülün. Bin sekiz yüz lira. Baktıkları hasta ve yaptıkları ameliyat sayısına göre döner sermayeden aldıkları ek ücretle en fazla dört bin lira.
Bu yüzden devlet hastanelerinde çok ameliyat oluyor.”diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Kaliteli doktorlar özel hastanelere transfer oluyorlar.”

hekim maaşı
doktor maaşı
tekirdağ tabipler odası
abdullah önen
Yorum (18)
S....D...
kaliteli dr özele kaçıyor cümlesine katılmıyorum..ben özel hastaneye anlaşma için gittiğimde 25 hastanın 20'sine tomoğrafi çekersin günde 2-3 ameliyat çıkarısın pazarlığı ile karşılaştım...prim yaparsan fix alırsın...endikasyon???? devlette fakir, özelde sahtekar olmak işten bile değil....(endikasyonla çalışan dr arkadaşlara tenzihen...)
0
Cevapla
Ramazan Odabaşı
Tıp Fakültesi 6 yıllık bir okul. Üniversite okuyan lisan ve yüksek okulluların en fazla öğrencilik yapanları doktorlardır.Üniversitelerin 4 yıllık teknik Fakültelerinden birini, Harp okulunu, Hukuk fakültesini ya da 4 yıllık Polis akademisini bitirip 657 sayılı kanunla atanırsanız sonunda mesleğinizde yükselir gider 1 sınıf hakim-savcı, 1 sınıf Polis müdürü, Kaymakam -Vali yada Albay-General olursunuz adam gibide emekli maaşı alırsınız. Doktor çalışır çalışır Mesleki uygulamalarında hiçbir kariyer birikimi-yükselmesi olamaz.O yıllarla hep kaybeden ezilen, hatta darp edilen olur. -En yüksek puanla Tıbbıyeli olacaksın -En uzun okuluda okuyacaksın -En zor okulda okuyacaksın -Her an ve her şartta insanlara hizmet edeceksin- tatilde bile insan sağlığına hizmet etmediğin tesbit edilirse ceza alabilirsin. Devlette en az ücret sana verilecek, en düşük maaşla emekli olacaksın.
0
Cevapla
Orhan
Sayın Başkan, siz de Döner ve Performans alamayan, bunun karşılığı Ek Denge Tazminatı da verilmeyen binlerce kurum hekimi olduğunu biliyor musunuz?
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Yaşınız gençse, cumartesi dahil haftanın 6 günü harıl harıl çalışırım derseniz özel hastanede çalışın derim.Hiç olmazsa nöbet tutmazsınız, ama özel hastanedeki kıymetiniz cironuz kadardır. Etik çalışayım derseniz cironuz düşük olabilir, ciroyu artırmak için karnınızın ağrıması gerekir.
0
Cevapla
Alper
Döner alamayan TSK ve SGK hekimlerine % 700 oranında Ek Tazminat verilmekte olduğunu duydum. Ama bu Kurum hekimlerine verilmediğinden en mağdur olan kesin onlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir