Medimagazin logo

Çalışma, kırmızı şarap baş ağrılarının spesifik flavanol ile bağlantılı olduğunu gösteriyor

Kaliforniya Üniversitesi, Davis araştırmacıları, kırmızı şarapta bulunan bir flavanol olan kuersetini 'kırmızı şarap baş ağrısı'nın potansiyel bir nedeni olarak tanımladı. Scientific Reports'ta yayımlanan bulgu, bazı bireylerin kırmızı şarap tükettikten sonra neden baş ağrısı yaşadığına dair fikir verirken, kuersetinin alkol metabolizmasını inhibe etmedeki ve asetaldehit seviyelerini artırmadaki rolünü vurguluyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Çalışma, kırmızı şarap baş ağrılarının spesifik flavanol ile bağlantılı olduğunu gösteriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Kaliforniya Üniversitesi, Davis tarafından yürütülen ve Scientific Reports dergisinde yayınlanan bir çalışma, meşhur "kırmızı şarap baş ağrısı "nın arkasındaki önemli bir faktörü ortaya çıkarmış olabilir. Çalışma, kırmızı şaraplarda bulunan bir flavanol olan kuersetinin suçlu olabileceğini öne sürüyor.

Kuersetin alkol metabolizmasını engelliyor

Quercetin, kırmızı şaraplarda beyaz şaraplara göre daha yaygındır ve konsantrasyon olarak 10 kat daha yüksektir. Tipik olarak sağlıklı bir antioksidan olarak kabul edilen bu flavanol, alkolle birlikte tüketildiğinde farklı bir etkiye sahip gibi görünmektedir. UC Davis Bağcılık ve Enoloji Bölümü'nde emeritus profesör olan Andrew Waterhouse, kan dolaşımında kuersetinin alkol metabolizmasını engelleyen bir forma dönüştüğünü açıkladı.

Baş ağrısı ve mide bulantısı gibi sonuçlar ortaya koyuyor

Çalışma, kuersetinin alkol metabolizması için kritik bir enzim olan ALDH2'nin işlevini engellediğini ortaya koydu. Bu enzimin inhibisyonu, bilinen bir toksin, tahriş edici ve enflamatuar madde olan asetaldehitin birikmesine yol açar. Yüksek asetaldehit seviyeleri, kırmızı şarap tüketimiyle ilişkili yaygın şikayetler olan yüz kızarması, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi semptomlara neden olabilir.

Migrene veya genel baş ağrısına yatkın kişiler, kırmızı şaraptaki kuersetinin etkilerine karşı daha hassas olabilirler. Bazı insanların enzimleri kuersetin tarafından daha kolay inhibe edilebilir ve bu da asetaldehitin daha belirgin bir şekilde birikmesine neden olabilir.

Güneşe maruz kalanlarda seviye daha yüksek

Üzümdeki ve dolayısıyla şaraptaki kuersetin miktarı, güneş ışığına maruz kalma ve şarap yapım süreçleri de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir. Napa Vadisi cabernetlerinde olduğu gibi daha fazla güneş ışığına maruz kalan salkımlarla yetiştirilen üzümler, önemli ölçüde daha yüksek kuersetin seviyelerine sahip olabilir. Şarabın yıllanma süreci de bu seviyeleri etkiler.

Bu bulguları doğrulamak için UC Davis araştırmacıları, farklı kuersetin seviyelerine sahip kırmızı şarapların insan katılımcılar üzerindeki etkilerini karşılaştırmak için bir klinik çalışma planlıyor.

kirmizi sarap
flavanol
kuersetin
bas agrisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir