Medimagazin logo

"Bir tıp merkezinde 5 bin fotokopi ele geçirilince bu tedbirleri almak durumunda kaldık"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, kurumun radarlarının açık olduğunu, gizli iş yapmadıklarını belirterek, “Vatandaşa tuzaklar kuran bir kurum değiliz. Vatandaş suçlu duruma düşsün, ona ceza yazalım mantığını tamamen kaldırıyoruz” dedi.
"Bir tıp merkezinde 5 bin fotokopi ele geçirilince bu tedbirleri almak durumunda kaldık"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SGK Başkanı Fatih Acar, Bursa’da düzenlenen SGK müfettişleri eğitim seminerine katıldı. Seminerde konuşan Acar, 2008 yılından sonra yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sağlık sisteminde uygun olmayan birtakım işlemler tespit ettiklerini ifade eden Acar, “Vatandaşların T.C. kimlik numaralarıyla sağlık hizmeti almamalarına rağmen hizmet almış gibi gösterildiğini belirledik. Bu ve benzeri uygulamaları 2013 ortalarına kadar ortadan tamamen kaldırıyoruz. Risk odaklı denetim modeline geçiyoruz. E-reçete dönemi başlıyor. 90 bin hekimimiz şifre aldı. Yıl sonu itibarıyla e-reçete sistemine tamamen geçeceğiz. Tabii bir de avuç içi uygulaması var. Gelişmiş ülkelerde var bu. Biz bunu getirmek zorunda kaldık. Çok arzu etmiyoruz, vatandaş hastaneye gittiği zaman niye elini hastanede sisteme koysun, kendisini kontrol ettirsin? Ancak böyle durumlarla karşılaşınca ne yapalım? Bir tıp merkezinde 5 bin fotokopi ele geçirilince kurum olarak bu tedbirleri almak durumunda kaldık. Önümüzdeki günlerde çok daha önemli projeleri bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

“2013 YILINDA SGK TV İNTERNET ÜZERİNDEN YAYINA BAŞLAYACAK”
SGK TV'nin 2013 yılında internet üzerinden yayına başlayacağını aktaran Acar, “81 ilde kurumsal televizyon bilgi ekranlarıyla vatandaşlara hizmet veriyoruz. Her türlü uygulamaları görecekler, soruları varsa bu ekrandan görecek. SGK TV 2013 yılında internet üzerinden yayına başlayacak. Tüm vatandaşlarımıza sosyal güvenlik için televizyon imkanını vermiş olacağız” diye konuştu.
Kayıt dışı ile mücadeleyi ana gündem maddesi yaptıklarını söyleyen Acar, “81 ilde kayıt dışı istihdamla mücadele servisleri kuruldu. Alo 176 devreye sokuldu. 1 milyon 250 bin kişiyi kayıt altına aldık. 80 bin tescilsiz iş yerini tescilli hale getirdik. 2008 yılında 15 milyon 100 bin olan aktif sigorta sayısı şu anda 18 milyon 500 binleri geçti. Üç buçuk yılda 3,5 milyon kayıt dışını kayıt altına alma oldu. Bunlar, sahadaki 24 bin 500 arkadaşımızın gayretlerinin neticesinde oldu. Bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecek. Kayıt dışı bizim için önemli. Pirim gelirlerimiz toplam gelirlerimiz için de önemlidir. Pirim gelirlerimizi artırmak gerekir. Asgari ücretten beyan eden fakat gerçekten asgari ücret almayan işverenleri net ücretini beyan edecek ortama getireceğiz. 2013 yılında bunu önemli ölçüde ortadan kaldıracağız. Hiç kayıtta olmayan tüm sektörleri mercek altına alarak kısa ve orta vadede Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız. Kayıt dışı ekonominin boyutlarını yüzde 15’lerin altına çekmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

"bir
tıp
merkezinde
5
bin
fotokopi
ele
geçirilince
bu
tedbirleri
almak
durumunda
kaldık"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir