Medimagazin logo

Bıçak parası aldığı iddia edilen profesöre hapis cezası

Erzurum'da 8 hastadan bıçak parası aldığı iddiasıyla görevi kötüye kullanma suçundan yargılanan profesöre, 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
 Bıçak parası aldığı iddia edilen profesöre hapis cezası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz sanık profesör katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Mahkeme başkanı Hüseyin Öztürk, Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak'tan karar öncesi davaya ilişkin mütalaasını istedi.

Savcı Bayrak, mütalaasında sanığın bazı hastalarından bıçak parası adı altında para istediğini, maddi menfaat temin ettiklerini ameliyata aldığını, elde edemediklerine ameliyat günü vermediğini belirterek, görevini kötüye kullandığının anlaşıldığından cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı ise savunmasında müvekkilinin Atatürk Üniversitesi'nde bölüm başkanı iken açılan bir soruşturma kapsamında söz konusu davanın bıçak parası adı altında açıldığını, cumhuriyet savcısının mütalaasına katılmadıklarını, dava dosyasında müvekkilinin neden cezalandırılması gerektiğine ilişkin kesin ve inandırıcı delillerin ortaya konulamadığına dikkati çekti.

 Mahkeme Başkanı Öztürk, sanık profesöre, "görevi köteye kullanma" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini, suçun değişik zamanlarda birden fazla işlenmesi nedeniyle artırılarak 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildiğini açıkladı.

 
 

bıçak
parası
aldığı
iddia
edilen
profesöre
hapis
cezası
Yorum (19)
postenflamatuar
devlet kendi onaylamadığı bıçak parasını cezalandırıyor ama özel hastaneler eliyle (katk payı, fark ücreti, otelcilik, acil halin son bulması vb adlar altında) bıçak parasına tam gaz onay veriyor. Bıçak parasına karşıyım ama işçinin (doktor) almasını yasaklayıp patronun küplerle bıçak parası almasını yasal güvenceye bağlamak ne oluyor? Adalet mi? dönüşüm mü? Vatandaş için değişen bir şey yok. Yine bıçak parası ödüyor üstelik katmelisini.
0
Cevapla
üç harfli
İyi sıyırmış. İrtikapten yargılansa 4-6 yıl yerdi.
0
Cevapla
dr cuneyt gocer
Bıçak parası alanlar, karşılaştırmayı özel hastanelerde verilen paralarla yapıyor. Özel hastane ne kadar fiyatı arttırırsa bıçak parası da o kadar artıyor. Bu zinciri kıran bir öğretim üyesi de olmuyor. Özel hastanede para vereceğine gel devlet hastanesinde veya üniversitede ücretsiz SGK ile yaparım diyen duymadım. Halkıma ücretsiz sağlık hizmeti yok mu?
0
Cevapla
ömer akpınar
çok iyi olmuş, haram para lanetlidir.
0
Cevapla
volkan
postenflamatuar (uzm dr) arkadaşım doğru söylemiş.Bir eczacı arkadaşım özel hastane de ameliyat sonrası faturayı görünce anlatmıştı; eczanede 1 sargı bezi 50 kuruşken faturada 10TL gördüm, kapıdan merhaba-nasılsınız diyen diyetisyene 50 TL yazıldığını gördüm diye. dr isteyince suç özel hastaneler çeşitli kalemler adı altında hastayı yolunca suç değil......
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir