Medimagazin logo

"Bakanlık çalışanlar arasında ayırım yapmamalı"

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Nejdet İrfan Tokur, Sağlık Bakanlığının lojman genelgesinde yer aldığı belirtilen "hizmetlilerin zemin katta yaşaması" ile ilgili açıklama yaptı.
"Bakanlık çalışanlar arasında ayırım yapmamalı"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADIYAMAN-Sağlık Bakanlığının lojman genelgesinde hizmetli personele zemin katlardan lojman tahsis edilmesinin istendiğini ifade eden Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Nejdet İrfan Tokur, lojmanların hizmet sınıflarına göre tahsis edileceğini söyledi.

Tokur, "Her personelin kendi hizmet sınıfı için ayrılmış konutta puan ve sıra esasına göre oturacağına dikkat çekilen genelgede, hizmetlilere sadece zemin kattan lojman verilebileceği belirtiliyor. Köy ve beldelerde bulunan konutlar, öncelikle sağlık hizmetleri sınıfı ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına birer adet ayrılarak kalanlar için aşağıdaki oranlara göre tahsis yapılır. Lojman tahsisinde alınması gereken kriter, hizmet puanı gibi objektif kriterlerdir. Adaletli bir sistemin işlemesi şarttır. 'Hizmetliler zemin katta yaşasın' gibi bir anlayış her şeyden önce insan haklarına aykırıdır, kabul edilemez. Böyle bir düzenlemenin bir genelgede yer alması talihsizlik olmuştur. Sağlık Bakanlığı bunu düzeltmelidir. Objektif kriterlere göre de lojman tahsisi yapılmalıdır. Sağlık hizmetlerinin sunumunda eşitlik ilkesi benimsenirken, sağlık hizmetleri sunumu bir ekip işi olarak gerçekleştirilirken, çalışanlar arasında bu tür ayrımlar yapılması doğru değildir" ifadelerini kullandı.

"bakanlık
çalışanlar
arasında
ayırım
yapmamalı"
Yorum (1)
fatma ertek
Hangi sağlık kurumunun lojmanından bahsediliyor. Aile hekimliği sistemine dönüldükten sonra lojman yönetmeliğinin yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Zira konuşulan sağlık ocağı hizmetlisi ise şu anda öyle bir kadro yok.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir