Medimagazin logo

Araştırma: Yumurta dondurmak, gebelik için iyi bir seçenek olabilir

Yeni bir çalışma, genç yaşta yumurta dondurmanın , genç yaşlarında doğurgan olan ancak hamileliği bir süre ertelemek isteyen birçok kadın için büyük ölçüde başarılı bir seçenek olduğunu gösteriyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Araştırma: Yumurta dondurmak, gebelik için iyi bir seçenek olabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Araştırmacılar, 15 yıl boyunca bir kadının kendi donmuş yumurtalarını kullanmanın başarı oranlarına baktı. 38 yaşından küçükken yumurtaları donduran ve bu yumurtaların en az 20'sini çözdüren kadınların yaklaşık %70'inin daha sonra bir bebeği olduğunu buldular.

Araştırmalar ayrıca, yumurtaların dondurulması ve daha sonraki bir tarihte çözülmesi, yardımcı üreme teknolojisi ile taze embriyoların kullanılmasından daha yüksek bir gebelik başarı oranı sağladı.

Dondurulmuş yumurtalardan doğum olasılığı sorusu üzerine yapılan önceki araştırmaların çoğu, klinik deneyime dayanan bu çalışmanın aksine matematiksel modellemeye dayanıyordu.

Çalışma, yumurta dondurma yoluyla doğan ilk bebeğin yakında 17 yaşına gireceği NYU Langone Doğurganlık Merkezi'nde yapıldı.

Tipik olarak, daha genç kadınlar - ve dolayısıyla daha genç yumurtalar - daha yüksek gebelik oranlarına ve daha az düşük (abortus) oranlarına sahipti.

Bu çalışmaya yumurtaları alınmış ve dondurulmuş, yaş ortalaması 38 olan 543 hasta dahil edildi. Bu, 35 yaşından önceki en uygun yumurta dondurma yaşından daha eskidir.

Hastalara 2005-2020 yılları arasında 800 yumurta dondurma döngüsü, 605 yumurta çözdürme ve 436 embriyo transferi yapıldı.

Araştırmacılar, yumurtaları dondurulduğunda,  27 ila 44 yaşlarındaki kadınların %39'unun donmuş yumurtalarından en az bir çocuğa sahip olduğunu buldu. 

Bu, IVF'de (in vitro fertilizasyon) yaşa uygun sonuçlarla karşılaştırılabilir.

Çalışmadaki hastaların tüm farklı yaş aralıklarında, 20 olgun yumurtayı çözenlerin canlı doğum oranı %58'di.

Araştırmacılar, yumurtaların ne kadar süre saklandığının önemli olmadığını belirtti.

Fertility and Sterility dergisinde yakın zamanda çevrimiçi olarak yayınlanan çalışma sırasında toplamda 211 bebek yumurtaların dondurulmasından doğdu.

yumurta dondurma
embriyo
donmus yumurta
dogurganlik
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir