Medimagazin logo

Akdeniz Üniversitesinden kıl dönmesine yeni ve izsiz cerrahi yöntem

Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen 'kıl dönmesi' hastalığı, Akdeniz Üniversitesinde uygulanan yeni cerrahi yöntem sayesinde iz bırakmadan ve kalıcı tedavi ediliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Özgür Dandin, “Kuyruk sokumundaki hastalıklı bölge yaklaşık 1 santimetre genişliğinde özel bir kesiyle temizlenir. Bu yöntem, sadece Akdeniz Üniversitesinde uygulanan yenilikçi bir yaklaşım" dedi.
Kaynak: DHA
Akdeniz Üniversitesinden kıl dönmesine yeni ve izsiz cerrahi yöntem
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Akdeniz Üniversitesi'nde geliştirilen yeni cerrahi yöntem, toplumda yaygın olarak görülen ve yaşam kalitesini düşüren kıl dönmesi hastalığına kalıcı ve iz bırakmayan bir çözüm sunuyor. Kullanılan diğer tekniklerde iz kaldığını belirten Genel Cerrahi ve Tıbbi Biyoteknoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Dandin'in öncülüğünde uygulanan teknik, özellikle estetik kaygı taşıyan hastalar için avantaj sağlıyor. Kıl dönmesi hastalığının özellikle genç yaş grubunda sık görüldüğünü belirten Doç. Dr. Dandin, hastalığın genellikle kuyruk sokumunda akıntı, şişlik ve ağrı gibi şikayetlerle ortaya çıktığını, cerrahi tedavi gerektirebildiğini söyledi.

"Geleneksel yöntemler iz bırakıyor"

Mevcut tedavi yöntemlerinin her zaman kalıcı çözüm sunmadığını ifade eden Doç. Dr. Dandin, “Geleneksel cerrahi tedavi yöntemlerinde, hastalıklı doku çıkarılır ve yara ya kapatılır ya da açık bırakılır. Bazı durumlarda, vücudun başka bir bölgesinden doku alınarak o alana yerleştirilir. Ancak bu yöntemler her zaman başarılı olmayabilir ve hastalık tekrar edebilir. Özellikle kadın hastalarda, bu tedaviler sonrasında estetik açıdan hoş olmayan görüntüler oluşabilir" dedi.

Doç. Dr. Dandin, geliştirdikleri yeni cerrahi yöntemin yalnızca Akdeniz Üniversitesi'nde uygulandığını belirterek, “Geliştirdiğimiz yeni cerrahi teknikle izsiz bir şekilde sorunlara çözüm getirmeyi amaçladık. Bu yöntem, sadece Akdeniz Üniversitesi'nde uygulanan yenilikçi bir yaklaşımdır. Hastalıklı bölgeyi yaklaşık 1 santimetrelik özel bir kesiyle temizliyoruz. Daha sonra bu alan dikkatlice karşılıklı dikiliyor. Böylece yaranın iç kısmında boşluk oluşmuyor, bu da enfeksiyon riskini azaltıyor ve yara dudaklarının sağlıklı şekilde birleşmesini sağlıyor” diye konuştu.

İyileşme süreci kısalıyor

Yeni yöntemin bir diğer avantajının da kuyruk sokumundaki darlığın giderilmesi olduğunu belirten Doç. Dr. Dandin, “Böylece daha geniş bir alan elde ediliyor hem estetik görünüm iyileşiyor hem de iyileşme süreci hızlanıyor. Çok kısa süren bir operasyonla tüm rahatsızlık gideriliyor. Hastalar iz kalmadan ve konforlu bir şekilde tedavi olabiliyor" ifadelerini kullandı.

kil donmesi
izsiz cerrahi yontem
akdeniz universitesi
yeni cerrahi teknik
kil donmesi tedavisi
Yorum (3)
ERSİN OZGOREN
vay be! nasıl bizim aklımıza gelmedi??
4
Cevapla
terzi doktor
reklamın kötüsü daha çok kazandırır. nedense aklımıza trabzonlu doktor çağılcı geldi.
2
Cevapla
Radyolog
bilime katkısı müthiş olmalı
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir