Medimagazin logo

89 yaşındaki hastaya kalp ameliyatı

Çerkezköy'de rahatsızlığı sebebiyle hastaneye başvuran 89 yaşındaki hasta buradan kalp krizi teşhisi ile Özel Çorlu Reyap Hastanesine sevk edildi.
Kaynak: İHA
89 yaşındaki hastaya kalp ameliyatı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çerkezköy'de rahatsızlığı sebebiyle hastaneye başvuran 89 yaşındaki hasta buradan kalp krizi teşhisi ile Özel Çorlu Reyap Hastanesine sevk edildi. Riskli bir ameliyat olmasına karşın başarılı geçen operasyonun ardından yaşlı hasta sağlığına kavuşturuldu.

Çerkezköy'de ikamet eden Ahmet Yener, rahatsızlanınca yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan kontrollerinde kalp krizi geçirdiği tespit edilen Ahmet Yener (89) Özel Çorlu Reyap Hastanesine sevk edildi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüsnü Atmaca tarafından vakit kaybetmeden ameliyata alınan 89 yaşındaki hasta, gerçekleştirilen operasyon ve müşahede sürecinin ardından taburcu edildi.

Ahmet Yener'e hastanede akut kalp krizi sonrası sağ koroner damarına balon ve stent işlemi uygulandığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüsnü Atmaca: "Koroner damar çıkış anomalisi mevcuttu bu da ameliyatı zorlaştırdı. 1 saat süren operasyonla anjiyo, balon ve stent işlemi uygulandı. İşlemlerin ardından hiçbir göğüs ağrısı olmadı" dedi.

Riskli olmasına karşın başarılı bir operasyonun ardından Ahmet Yener'in sağlığına kavuşması yanından bir olsun ayrılmayan yakınlarını da mutlu etti.

89
yaşındaki
hastaya
kalp
ameliyatı
Yorum (5)
harun tezel
öncelikle bazı düzeltmeler yapılmalı:hastaya ameliyat değil,anjiyografi işlemi uygulanmış.tabii hasta yaşı ileri olduğundan biraz uzun sürmüş.normalde 20-25 dk kadar sürer.ayrıca normalde 80 yaş üstüne sıklıkla anjiyo yapılmaz.çünkü yaşla damar elastikiyeti bozulur ve damarın rüptüre olma ihtimali çok yüksektir,bu yüzden 80 yaş üstü anjiyo işlemi komplikasyonlu seyreder.bu arkadaşımız biraz fazla cesareti davranmış.hasta yakınından imza almıştır falan filan.ancak bu örnek teşkil edecek bir durum değil.çünkü bu tip hastalarda kaş yapayım derken gözü çıkarma işlemi yüksektir.
2
Cevapla
Dr. Mehmet
Akut MI durumunda koroner anjiyografi ve sorumlu lezyona perkutan koroner girişim işlemi hayat kurtarıcıdır. Burada belirgin bir yaş sınırlaması da yoktur. İleri yaştaki hastalarda risk yüksek olabilir. Bu haberdeki asıl sorun perkutan koroner girişimin kalp ameliyatı olarak sunulmasıdır. Burada lokal anestezi altında uygulanan bu acil işlemin haber özelliği yoktur, reklam kaygısı olabilir...
0
Cevapla
ersan tatlı
bunun haber olacak bir yanı yok çünkü her anjiyo laboratuarında buyaşlardaki hastalara bu işlemler uygulanır. Ayrıca bu bir kalp ameliyatı değil, tıbbi bir yayın kolu olan medimagazine yakışmadığını düşünmekteyim
0
Cevapla
kardiyoloji
Medimagazinin boyle bir haberi hicbir edisyona tabi tutmadan yayinlamasi oldukca komik. Islem ameliyat degil, anjiografi ve anjioplasti. Yas grubu riskli ama haber olacak bir degeri yok. Kalp krizi geciren hasta yasi ne olursa olsun acil anjioplastiyi hakeder ve turkiyede de pek cok kardiyolog da bu yastaki hastalari anjioya alir.
2
Cevapla
S.G
Almanyada yasli nüfuz fazla. Ve o yasdaki hastaya anjio yapmak hemen hemen , Chronik böbrek yetmezlide yoksa rutin gibi birsey olmaya Basladi,hastada demanz da yoksa, hasta yakinina gerek Yok,, hasta Kendi karar verir. Simdi Edilmesi husus drug eluting stent Ise ve hasta demanzli Ise, clopidogrel kullanimi duzeni, ...s.a. Mevlam Sifalar Versin.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir