Medimagazin logo

2 yaşındaki çocuğun iğne vurulduktan sonra öldüğü iddiası

Diyarbakır'da soğuk algınlığı şikayetiyle aile hekimliğine götürülen çocuğun, iğne yapıldıktan sonra hayatını kaybettiği iddia edildi
2 yaşındaki çocuğun iğne vurulduktan sonra öldüğü iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyarbakır'da soğuk algınlığı şikayetiyle aile hekimliğine götürülen 2 yaşındaki Muhammet Miraç Şimşek'in, iğne yapıldıktan sonra hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

İddiaya göre, Bağlar ilçesinde soğuk algınlığı şikayetiyle aile hekimliğine götürülen Şimşek'e, iğne yapıldı. İğne yapıldıktan sonra fenalaşan Şimşek, önce özel bir hastaneye kaldırıldı. Buradan Diyarbakır Çocuk Hastanesine sevk edilen Şimşek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şimşek ailesi, Muhammet Miraç'ın yapılan iğneden sonra fenalaştığını ve bu nedenle öldüğünü ileri sürerek, şikayetçi oldu. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, ailenin şikayeti üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yaşındaki çocuğun evde rahatsızlanması üzerine aile hekimliğine götürüldüğünü, doktorun yaptığı kontrolden sonra antibiyotik ilaç yazıldığını, ilk doz iğne vurulurken çocuğun fenalaştığını söyledi.

Şimşek'in önce özel bir hastaneye, ardından da Diyarbakır Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Avar, "Yoğun bakıma alınan çocuk, ne yazık ki hayatını kaybediyor. Bize iletilen notlara göre, çocuğa yapılan iğne, çocuklara yazılabilen bir ilaç. Konu araştırılıyor" diye konuştu.

Bu arada, Şimşek'in cenazesinin otopsinin ardından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildiği öğrenildi.

2
yaşındaki
çocuğun
iğne
vurulduktan
sonra
öldüğü
iddiası
Yorum (10)
osman doğru
"çocuğa yapılan iğne, çocuklara yazılabilen bir ilaç. Konu araştırılıyor" diye konuştu. Yapmayın arkadaşlar yan etkisi olabilecek ilaçlar yazmayın, cezalandırılırsınız böyle. Oral tedavi yapın, ondada en az yan etkili (en etkili değil), ve en az sayıda ilaç yazın, varsın iyileşmesin size mi kaldı kahramanlık.
7
Cevapla
Surgeon
Ben cerrahım ameliyat falan yapmıyorum.Hafizanallah bir komplikasyon çıkar neme lazım.Krem merhem falan yazıyorum.Tavsiyelerde bulunuyorum.Ameliyatlıksa da ''daha cesur'' meslektaşlarıma gönderiyorum. :)
2
Cevapla
RKTR
İşte böyle, Defansif Tıp yavaş yavaş oturmaya başladı. İleride insanlar gerçekten ciddi bir şeyleri olduğu zaman, ancak çok yüksek fark ödeyerek ve "Şu veya bu olursa, dava açmayacağım" diye yazılı taahhüt vererek kendilerini tedavi edecek doktor bulabilecekler.
2
Cevapla
olcay
Büyük bir olasılıkla iğne yapılması konusunda aile ısrarcı olmuştur,doktorda durduk yerde hır gür çıkmasın yapayımda gitsinler demiştir ondan sonrada ilaç alerjisi gelişmiştir...çocuğa allahtan rahmet aileyede baş sağlığı dilerim.
2
Cevapla
postenflamatuar
Hekim meslektaşlar kahramanlık yapmaya kalktıkça burunlarından fitil fitil gelecektir. Biraz akıllı olun. Hasta istediği kadar ısrar etsin, sizi tehdit etsin siz guşdeline lara uygun tedavi yapın. Mahkemelerde yaptığınız tedavilerin gerektli olduğunu ispatlamak zorundasınız. guidelinelara uygun şekilde belgelemek zorunda olduğunuz ve bunu belgelemek zorunda olduğunuzu da unutmayın. Tanısını koyamıyor, emin olamıyor veya hastanın tipini beğnmişyorsanız bir üst merkeze sevk edin. Hastaya ve hasta yakınlarına değil kendinize acıyın. Ucube paravan TTB malpraktis olaylarını halen gündemine almış değil. Aynı senaryo bir üroloji, bir FTR veya acil sertifikasyonu olmayan bir pratisyen hekim başına da gelebilir. Rantçı uzmanlık dernekleri halen bu konuları gerektiği biçimde gündemine almıyor. Varsa yoksa muayenehaneci birkaç hocayı gündem yapıyorlar. Acillerde her vakanın gerektirdiği uzmanı mutlaka çağırın (not: ben de uzmanım). Üşenmeyin. Uzmanlarla papaz olama hasta yakınları ve mahkeme ile papaz olmaktan çok ama çok daha tercihe mazhardır. Gelmeyen uzman olursa da tutanak tutun, 112 ile hastayı o uzmanın olacağı başka merkeze sevk ettirin. 112 ambulans vermiyorsa 112 hakkında da tutanak tutun. Uzmanlar acilde geçirdikleri süre için tutanak tuttursunlar. Acilde geçirdikleri süre mesailerinden düşülür. Yani uzman şikayet etmesine gerek yok, Dahiliye-çocuk genel cerrahlar, beyin cerrahları bu uygulama ile fiilen tüm mesailerini acilde geçirirler. Sadece bu dediğim eylem planı uygulansa bu 4 branş fiilen greve gitmiş olur, ve ne bakanlık ne de mahkemeler bir şey yapabilir. Ucube ve paravan TB, uzmanlık dernekleri bu dediğim eylem planını örgütleseler hem acil sisteminin ucubeliği ortaya çıkar ve hem de malpraktis davaları azalır. Ateşi olana, kıçı ağrıyana hemen analjezik yaptırmayın. Yapacaksanız mutlaka prednol-ulcuran-avil üçlüsü ile beraber yapın ve damar yolu açtırarak yapın. Hemşireler damar yolu açar. Gerekirse her hastaya damar yolu açtırın hemşireler istediği kada üflesin püflesin.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir