Medimagazin logo

10 yıl sonra ilk kez güncelleniyor: İngiltere, Hipokrat Yemini’ne ekleme yapıyor

İngiltere'de Hipokrat Yemini olarak görülen İyi Tıbbi Uygulama Kılavuzu'na (Good Medical Practice) yeni bir güncelleme getiriliyor. Buna göre, sosyal medyada doktorlar tarafından yayımlanan çevrim içi yayınlar ve paylaşımlar Genel Tıp Konseyince denetlenecek.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
10 yıl sonra ilk kez güncelleniyor: İngiltere, Hipokrat Yemini’ne ekleme yapıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - İngiltere’de General Medical Council (Genel Tıp Konseyi),  Hipokrat Yemini olarak görülen İyi Tıbbi Uygulama Kılavuzu'nu uzun bir aradan sonra güncelleyecek.

The Guardian'da yer alan habere göre, Good Medical Practice rehberine eklenecek yeni madde ile doktorlar tarafından Twitter, Instagram ve TikTok'ta yapılan paylaşımlar, yine bir doktorun ihbarı ile General Medical Council (GMC) tarafından incelenebilecek.

Ayrıca, sosyal medyada "yanıltıcı" bilgiler paylaşan doktorların , planlanan yeni yönergelere göre düzenleyici işlemlerle karşı karşıya kalabileceği de belirtildi.

Düzenleme ile rehbere, doktorların “dürüst ve güvenilir olmaları, bilgilerinin sınırlarını netleştirmeleri ve verilen bilgilerin yanıltıcı olmadığından emin olmak için makul kontroller yapmaları” gerektiği maddesi eklenecek.

Böylece konsey, günümüz Hipokrat Yemini olarak görülen İyi Tıbbi Uygulama(Good Medical Practice) rehberini neredeyse on yıl aradan sonra ilk kez güncelleyecek.

i̇ngiltere
hipokrat yemini
good medical practice
genel tıp konseyi
Yorum (2)
Mustafa Tahincioğlu
Bilgi kime göre neye göre? WHO beyanı? Sağlık bakanlıkları beyanları? Bilim kurulları beyanları? Her ülkenin kendine göre yorumu? Ben Singapur bilim kurulu ve sağlık bakanlığı bilgisine inanıyorum mesela!
4
Cevapla
Devrimci Derviş
Darısı bizimkilerin başına
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir