Medimagazin logo

Bölgede bir ilk: Ultrasonografi Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde uygulanacak

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Taylan Çebi, bölge genelinde ilk kez radyolojik tetkik işlemi olan Ultrasonografi uygulamasının bayram sonrası hizmete başlayacağı müjdesini verdi.
Kaynak: İHA - Yasin Erdem
Bölgede bir ilk: Ultrasonografi Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde uygulanacak
Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Taylan Çebi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başhekim Doç. Dr. Çebi, ultrasonografi cihazın Bakanlığa bağlı ağız ve diş sağlığı merkezlerinde ve hastanelerinde bulunmadığını ifade ederek, “Yani aslında bir nevi bakanlığa bağlı hastaneler arasında Türkiye’de bir ilki Karabük’te hizmete sunuyoruz. Bu hizmetimizle beraber daha nitelikli teşhis ve ileri düzey tedavilerimizde kalite farkımız doğacaktır" dedi.

Ultrasonografi (USG)'nin yumuşak doku kitlelerini incelemede yararlı bir tanı metodu olduğunu belirten Doç. Dr. Çebi, "Ultrasonografide görüntüler insan kulağının işitemeyeceği yüksek frekansa sahip ses dalgalarıyla oluşturulur. Ultrasonografinin, eş zamanlı görüntülemeye imkan vermesi, taşınabilir olması, radyasyon içermemesi, non-invaziv olması ve metal artefaktlarından etkilenmemesi gibi birçok avantajları vardır. Ultrasonografi diş hekimliğinde birçok alanda kullanılabilir; tükürük bezi hastalıklarının teşhisi ve değerlendirilmesi, servikal lenfadenopati, çeşitli yumuşak doku kitleleri, çiğneme ve boyun kaslarının değerlendirilmesi, maksillofasiyal kırıklar , periapikal lezyonlar, temporomanbular eklem (çene eklemi) hastalıkları , dil kanserlerinin tespiti, dental dokuların çürük, çatlak ve fraktürlerinin değerlendirilmesi, özellikle ağız içi yaklaşımla oral mukozanın ve çeşitli yumuşak doku lezyonlarının incelenmesi, diş kaynaklı oluşan apselerin ve selülitlerin değerlendirilmesi, ameliyatlar sonrası meydana gelen postoperatif ödem ve hematomun, kist ve tümör gibi kemik içi patolojilerin değerlendirilmesi gibi birçok alanda kullanımı mevcuttur." dedi.

 

 

Başhekim Doç. Dr. Çebi sözlerini şöyle noktaladı:

"Bu hizmetimizin de tüm Karabük’lü hemşehrilerimize, bölge halkımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Hizmet kalitemizi arttırarak daha nice ilklere imza atarak vatanımıza ve milletimize hizmet etme misyonumuzu devam ettireceğiz. Bu cihazın hastanemizde işler hale gelmesinde emeği ve desteği olan Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi idaresine teşekkür ediyorum” 

karabük
doç. dr. taylan çebi
ultrasonografi
karabük ağız ve diş sağlığı eğitim ve araştırma hastanesi
Yorum (1)
lütfi çiftci
ben bursa ağız ve diş sağlığı eğitim ve araştırma hastanesi başhekimi lütfi çiftci önceli̇kle hocamiza bu hi̇zmeti̇nden dolayi tebrik ederken si̇zlerie de i̇lkeli̇ haberci̇li̇k anlayişinizdan dolayi teşekkür ederi̇m.bu hizmetin türkiye de ilk bizim hastanemizde verildiğini ifade etmek isterim.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir