Medimagazin logo

İlk ilaç molekülünü üretmek için gün sayıyor

Türkiye ilk ilaç molekülünü üretmek için gün sayıyor. Kayserili Has Group ve Dr. Dağıstanlı, Hepatit C'nin tedavisi için molekül yatırımı yapacak. Dr. Dağıstanlı "Sonuca çok yakınız" dedi
Kaynak: SABAH - İbrahim ACAR
İlk ilaç molekülünü üretmek için gün sayıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Son yıllarda ekonomide yakalanan hızlı büyüme trendi Türk şirketlerine devlerin tekelindeki alanlara yatırım yapma cesareti veriyor. Bu durumdan güç alan Kayserili Has Group da uluslarararası şirketlerin kontrolündeki ilaçta molekül üretimi için kolları sıvadı. Yatırımın başında da dünyaca ünlü farmakoloji ve toksiloji uzmanı Dr. Seyfullah Dağıstanlı var. Hasbiotech şirketi bünyesinde 5 yıl önce başlatılan çalışmalar tesis yatırımının hayata geçmesiyle meyvelerini verecek. Kayseri'de 20 milyon euro harcanarak yapılacak tesis yatırımıyla dünyada aşısı bulunmayan Hepatit C'nin tedavisi için molekül elde edilecek. Dr. Dağıstanlı, Hepatit C molekülü üretiminde dünyadaki rakiplerden açık ara önde olduklarını ve yakın gelecekte aşıyı elde edebileceklerini belirtti.

POTANSİYEL YÜKSEK

Aşının potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade eden Dağıstanlı, şunları söyledi: "35 milyon doz Hepatit C aşısı pazarı var. Bu alanda rakibimiz olmayacak. Her doz 100 dolara satılacak. Bunu bir de 5'le çarptığımızda 175 milyon dozluk bir pazara ulaşıyoruz. Sonuca çok yakınız." Seyfullah Dağıstanlı, bir kanser ilacı üzerinde de çalıştıklarını söyledi.

i̇lk
ilaç
molekülünü
üretmek
için
gün
sayıyor
Yorum (1)
erkan
Hocama başarılar diliyorum yanlız çalışma arkadaşları arasında mutalaka farmasötik kimyacılar da bulunmalı..çünkü moleküllerin yapı aktivitesiyle farmakologlar değil daha çok farmasotik kimyacılar ilgilenir..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir