Medimagazin logo

"Normal doğum" yaptıran doktora ölüm tehdidi

Milas'ta devlet hastanesinde görevli bir doktorun hasta yakını tarafından tehdit edildiği öne sürüldü.
"Normal doğum" yaptıran doktora ölüm tehdidi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Muğla Tabip Odası'na üye doktorlar, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde önünde toplanarak, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde görevli kadın doğum uzmanı Dr. Necip Mustafaoğlu'nun, bir hasta yakını tarafından tehdit edilmesine tepki gösterdiler.

Grup adına açıklamayı okuyan Dr. Sabiha Ercan, tıp mesleği uygulamasında hemen her durumda komplikasyonların olabildiği, her türlü tıbbi müdahaleye rağmen önlenemez, hekim müdahalesinden bağımsız risklerin ortaya çıkabildiği belirtti.

İlçede 1 Şubat'ta saat 02.00'de hastaneye doğum için başvuran D.K.'nın saat 05.00'te doğumunun normal yollarla gerçekleştirildiğini anlatan Ercan, ertesi gün bebeğin çocuk uzmanı tarafından muayene edildikten sonra ileri tedavisi için bir başka merkeze sevk edildiğini kaydetti.

Sevk sonrası bebeğin yakınlarının doğumhanede, daha sonra da polikliniğe gelerek Dr. Necip Mustafaoğlu'nu ölümle tehdit ettiklerini iddia eden Ercan, şöyle konuştu:

"Bebeğin kolunda küçük, iyileşebilecek bir sorun görülmesinden dolayı sevk edilmişti. Ancak bebeğin yakınları doğumun sezaryen yerine normal doğumla yaptırılması nedeniyle tepki gösterdi. Olay sonrası beyaz kod uygulamasına geçtik. Bu kişiler hastane koridorlarında bağırarak tehditlerini sürdürdüler. Doğumhaneye ve idareye gittiler. Doğum servisinde küfürler ederek tüm servisi birbirine kattılar, çalışma işleyişini aksatarak hastaları da tedirgin ettiler. Dr. Necip Mustafaoğlu poliklinik hizmetini bırakarak güvenlik eşliğinde hastane müdürünün odasında bu insanların gitmesini beklemek zorunda kaldı."

Dr. Necip Mustafaoğlu ise hasta yakınlarını kendisini defalarca sözlü olarak tehdit ettiklerini ifade ederek, "Beni ölümle tehdit etti. Olaydan sonra polise şikayetçi oldum. Herhangi bir fiziksel müdahalede bulunulmadı, ancak sözlü şekilde devam eden tehditler sonucu güvenlik görevlileri gözetiminde odamda kalmak zorunda bırakıldım" dedi.
 

"normal
doğum"
yapan
doktora
ölüm
tehdidi
Yorum (22)
Frankie Bellevan
meslektaşımıza geçmiş olsun. meslektaşımızın doğmasını sağladığı,önemli bir sorunu olmayan bebeğe de. bebeğin yakınları tarafından çıkarılan rezalet de meslektaşımızın ödülü olsa gerek.
0
Cevapla
drdr
sezeryan yaptırmıycaksın diyen bakanlığa yada sabime gidin deseydin ya sevgili arkadaşım...
0
Cevapla
halim harap
Sezaryen yapsan tehdit, normal doğurtsan ona da tehdit.
0
Cevapla
Dr.S.S.
Doğum savaş gibidir, herşey olabilir. Sakatlık da ölüm de, bebek için de, anne için de. Ölümden korkuyorsan dünyaya hiç gelmeyeceksin! Bütün kadın-doğumcular bilir ki normal doğum ile sezaryen arasında ince bir çizgi, flu bir alan, kara vermenin güç ama zamanında çok az olduğu kritik eşikler vardır ve yanlış kararlar da verilebilir. Yanlış kararlar da hekimliğe dahildir ve sonuç ne olursa olsun hekimliğe halel getirmez, çünkü hekim kendince doğru bildiğini yapmıştır. Daha iyisini yapacak biri varsa buyursun gelsin demek lazım hastaya ya da yakınlarına... Ben hekim arkadaşımızın doğru olanı, inandığını yaptığına tüm kalbimle katılıyorum. Vicdan rahatsa gerisi teferruattır.
0
Cevapla
drak
kanunla sezaryeni yasakladılar... hekime negatif performans uygulaması yaptılar... doğumu bilmiyor diye eğitime almaya çalıştılar... RAHMETLİ ERSİN 'DEN sonrası da gelecek galiba. BİZİ RAHAT BIRAKIN... NASIL RAHAT EDİYORSAK ÖYLE ÇALIŞALIM... GEÇMİŞ OLSUN.. BU HEPİMİZ RİSK ALTINDAYIZ
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir