Medimagazin logo

Özel hastane ve doktora rekor tazminat talebi

Afrika'da yakalandığı sıtmadan ölen işadamı Ömer Halaç'ın ailesi, Acıbadem Hastanesi ve Doktor Murat Saruç aleyhine rekor tazminat davası açtı. Geç teşhis konulduğunu iddia eden halaç ailesi, hastaneden 10 milyon YTL'si maddi, 1,8 milyon YTL'si de manevî olmak üzere toplam 11,8 milyon YTL talep etti
Özel hastane ve doktora rekor tazminat talebi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Afrika'da yakalandığı sıtmadan ölen işadamı Ömer Halaç'ın ailesi, Acıbadem Hastanesi ve Doktor Murat Saruç aleyhine rekor tazminat davası açtı. Geç teşhis konulduğunu iddia eden halaç ailesi, hastaneden 10 milyon YTL'si maddi, 1,8 milyon YTL'si de manevî olmak üzere toplam 11,8 milyon YTL talep etti.


Bakırköy 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek dava, bugüne kadar tıbbî hata gerekçesiyle türkiye'de açılan en yüksek tazminat talebini içeriyor.

İstanbul Özel Acıbadem Hastanesi'nde 5 Mayıs 2008'de tedaviye alınan İstanbul Altın Rafinerisi'nin sahibi Ömer Halaç, 12 Mayıs'ta yoğun bakım servisinde vefat etti.

Halaç ailesi, 'sıtma olabilir' uyarılarını dikkate almayan doktorların 'sıtma' tanısını 4'üncü günde koyduğunu ileri sürdü. Halaç'ın yakınları hastalarının geciken tanı ve buna bağlı olarak tedavide gecikilmesi sonucu öldüğünü iddia etti. Aile, kendilerinin getirdiği ilaçlarla teşhisten bir gün sonra tedavinin ancak başlayabildiğini ifade etti.

Davayla ilgili bilgi veren Halaç'ın kardeşi Özcan Halaç, "Kardeşim hastaneye yatırıldığında zaten sıtmaymış ancak hastanede 4 günde teşhis edilmiş. Bu teşhisin konulması zor değil, nasıl olurda böyle bir hata yaparlar " dedi.

HARÇLAR 160 BİN YTL

Ömer Halaç'ın ailesi, mahkeme harcı olan 25 bin 800 YTL'yi yatırdı. İlk duruşmalardan sonra ödenen harç tutarı 150 bin YTL'yi aşacak. Ailesinin davayı kaybetmesi halinde harçlar ve mahkeme masrafları dahil 160 bin YTL'lik masrafı olacak.

Toplam 11,8 milyon YTL'lik tazminat davası, 'fazlaya ilişkin haklar saklı kalmak kaydıyla' açıldı.

Rekor tazminat talebiyle karşı karşıya kalan Acıbadem Hastanesi ise uluslararası standartta bir hastane olduklarını ve Ömer Halaç ile ilgili tüm gereklilik ve zorunlulukları yerine getirdiklerini, hastanenin bir kusuru olmadığını savundu.

İŞADAMI 38 YAŞINDA ÖLDÜ

İşadamı Ömer Halaç (38), katıldığı Afrika seyahatlerinden sonra bu ülkelerde altın madeni sahaları almıştı. Bunlardan Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki sahada ilk üretimi yerinde görmek amacıyla 16 Nisan 2008'de iki çalışanıyla bu ülkeye gitti ve farkında olmadan Anofel cinsi sivrisinekten sıtmayı da burada kaptı. 1 Mayıs'ta yaptığı Kırgızistan gezisinde hastalık belirtilerini gösterdi. Tedavi için yattığı Acıbadem'de 12 Mayıs'ta vefat etti.


Hürriyet

özel
hastane
ve
doktora
rekor
tazminat
talebi
Yorum (5)
Metin Atambay
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı'nda öğretim üyesiyim. Afrika gezisi sonrasında hastanemize başvuran iki iş adamına malaria tropica tanısı koymamız çok kısa sürede mümkün oldu. Adı geçen hastaneden farkımız, bizde parazitoloji laboratuvarının parazitolog tarafından işletiliyor olmasıdır. Gerçek suçlu ise YOK ve Sağlık Bakanlığıdır. YOK ısrarla tıbbi parazitolojinin yok edilmesi için ne gerekiyorsa yapmakta, Sağlık Bakanlığı yargı kararına rağmen tıbbi parazitolojide asistan kadrosu açmamaktadır. Bir çok tıp fakültesinde özet parazitoloji dersleri ile yetinilmektedir. Hekimler birçok parazitin adını bile duymadan mezun olmaktadır. Ancak veterinerlikte durum farklıdır. Veterinerlik fakültelerinde cok ciddi ve kapsamlı parazitoloji eğitimi verilmektedir. Ülkemizde insana parazit hastalığı yakıştırılamaktadır. Yakıştırılamadığı için de zamanında teşhis konulamamıştır.
2
Cevapla
aydın
Adıgeçen hastaneden de doktordan da hiç hoşlanmam ama insaf be kardeşim sanki dr çekmiş adamı vurmuş... İdamla yargılanmasını isteyin bari, ya da daha da iyisi ısıran sivrisineği de yargılasınlar...Hey dr milleti uyanın artık be kardeşim hem devlette hem özel de heryerde neden biz öpülüyoruz diye bi düşünün..Acilen GREV yapıp bu gidişata bi dur demek lazım yoksa halimiz harap...
2
Cevapla
RKTR
Hakkaten el insaf .. Amerika'da dahi sıtma tanısının 15-20 günde konabildiği vaka sunumları var. Üstelik sıtma aylarca, hatta yıllarca sürebilen bir hastalık; ölmek için hastalık sürecinin en ama en son evresinde doktora gelmek lazım. Rahmetli hasta anladığım kadarıyla daha önceden defalarca Afrika’ya gitmiş zaten. Bu noktada tanıyı 1-2 gün önce veya sonra koymanın zaten bir anlamı kalmıyor ki .. Şimdi, malpraktis sigortasının ful ödeme yapacağını umsak bile –ki, bu da kesin değil- kalan korkunç meblağı ne yapacak doktorlar ?? Bir de tabii, “taksirle adam öldürmek”ten hapis cezası var ..
2
Cevapla
Özlem ceylangil
Ben doktor beyi 10ay öncesine kadar hiç tanımamıştım eşimin aniden rahatsızlanıp acile gittiğimizde gerek hastane personeli gerek doktor bey bizimle çok güzel ilgilendiler mesleğini canla başla sürdüren murat beye çok teşekkür ederim mesai saati dışında eşimin durumu hakkında alakasına başka doktorların bilemediği rahatsızlığı bilmesine bizlerle yakını gibi ilgilenmesine sadece görev olarak değil insanca yaklaşmasına eşime verdiği morale ve bizlere gösterdiği yakınlığı çooook teşekkür ederimmm böyle güzel bir insana hiç kimse laf söyleyemez hepimizin murat bey gibi olan doktorlara ihtiyacı var.
4
Cevapla
Perihan Ertik
murat hoca iyi ki var.ayagına taş degmesin. hem insan olarak hem de doktor olarak mükemmel biri…🐞🧿❤️
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir