Medimagazin logo

Muayene ücretlerine zam yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yeni düzenleme ile muayene tutarlarında artış yapıldı
Kaynak: AA
Muayene ücretlerine zam yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tebliğdeki düzenlemelere göre, "Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesi"nde yer alan vaka başı muayene tutarlarında artışa gidildi.

"Hizmet Başı İşlem Puan Listesi"nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği, yoğun bakım, hemodiyaliz, kan bileşenleri, doğum, yardımcı üreme tedavileri ve bununla ilişkin genel tetkikler, sünnet, kadavradan donör temini gibi işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artış yapıldı.

"Tanıya Dayalı İşlem Puan Listesi"nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği işlemleri, yoğun bakım işlemleri ve hemodiyaliz işlemlerine ait işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artışa gidildi.

"Diş Tedavileri Puan Listesi"nde yer alan tüm işlem kodları da arttı.

Genel Sağlık Sigortalılarının hastanelerde aldıkları sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzeme bedellerinde artış yapılarak yaklaşık 11 milyar lira iyileştirme sağlandı.

Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik yayımlandı


 

sut degisikligi
sgk
saglik uygulama tebligi
Yorum (6)
HALİT YAŞAR
artiş deği̇l ''güncelleme'' denmesi̇ gereki̇yordu yanliş olmuş ;))))
5
Cevapla
Adamın Biri
@hali̇t yaşar fi̇yat ayarlamasi da olabi̇li̇r......
4
Cevapla
cerrahi Uzman
aynı güncellemeyi performans ödemelerine de bekliyoruz. enflasyondan hiçbir zaman etkilenmeyen tek ödeme, hekimlerin performans ödemesidir. en ucuz işçilik ne yazık ki sağlıkta. i̇nsan ister istemez kendini başka mesleklerle kıyaslar hale geliyor. maalesef emeklerimizin karşılılığını alamıyoruz.
7
Cevapla
A.İ
böylece 2024 şubat maaşım (zam yüzde 40 olursa ve yeni sut ile): maaş + sabit + temel döner: 90 bin lira. teşvik: 50 bin lira. mesai dışı döner 25 bin. içap ve nöbet 25 bin. toplam : 190 bin lira. elhamdülillah. reisimiz çok yaşa!
1
Cevapla
Esat
sadece muayene ücretleri mi? yoksa diğer kalemlerde de artış var mı? mesela ameliyat ücretleri vs
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir