Medimagazin logo

Diyarbakır’da doktorlar hastalara kütüphanede hizmet veriyor

Birlik ve Dayanışma Sendikası 3. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, Diyarbakır Bağlar’da Aile Sağlığı Merkezinin kütüphanenin iki odasına sıkıştırıldığını, 10 hekim ve 10 hemşirenin hizmet verdiği bu odalarda hastaların da çalışanların da mağdur olduğunu söyledi.
Diyarbakır’da doktorlar hastalara kütüphanede hizmet veriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Birlik ve Dayanışma Sendikası 3. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, 15 ay önce yıkılan kamu binası tekrar yapılmadığı için Diyarbakır Bağlar’da Aile Sağlığı Merkezi’nin kütüphanenin iki odasına sıkıştırıldığını, 10 hekim ve 10 hemşirenin hizmet verdiği bu odalarda hastaların da çalışanların da mağdur olduğunu söyledi.

Diyarbakır’da saha ziyareti yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası 3. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan 50 bin kişiye hizmet verilen bu ilçedeki ASM’nin durumuna isyan ederek, İl Sağlık Müdürlüğünü göreve çağırdı.

Çalışanların odada açılan paravanların arkasında hizmet vermeye çalıştığına dikkat çeken Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, bu olumsuz çalışma ortamı düzeltilmediği gibi son 4 aydır sürekli denetim yapılarak çalışanlara mobbing uygulandığını söyledi. 

Dr. Eryazgan “Biz sadece çalışanlarımızın değil, hastalarımızın haklarını da korumak üzere gerekeni yapacağız. Ancak yetkililerin daha fazla mağduriyet yaşanmadan artık bu konuya bir çözüm bulacağına da inanmak istiyoruz” diye konuştu.

Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, aile sağlığı çalışanlarının koşullarının iyileştirilmesi sürecinin takipçisi olacaklarını ifade ederken, çalışanların sınıf düşmeye ilişkin haksız uygulamalara karşı açılacak davaya da müdahil olacaklarını açıkladı.

birlik ve dayanisma sendikasi
dr haci yusuf eryazgan
aile sagligi merkezi
diyarbakir
kutuphane
Yorum (3)
Kerem can
10 aile hekimi kütüphanede hizmet veriyor çok ayıp. devletin verdiği cari ödeneğe kıyıp bir asm tutsunlar. doğru düzgün hizmet versinler. burada devletin müdürlüğü suçlu bu duruma göz yumduğu için. sendika demogoji yapmış
Cevapla
11
@kerem can ne alakasi var. kamu bi̇nasi burasi özel asm deği̇l. yeni̇ açilacak özel asmni̇n cari̇ ödeneği̇ de farkli zaten.
Cevapla
Drmert
aile doktorları kira vermemek için asm parasını beleşe getirmişler
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir