Medimagazin logo

İsrail'den hastane yakınına yeni hava saldırısı

İsrail güçleri, Kudüs Hastanesi yakınlarına yeni hava saldırıları düzenledi
Kaynak: AA
İsrail'den hastane yakınına yeni hava saldırısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İsrail güçlerinin Kudüs Hastanesi yakınlarına yeni hava saldırıları düzenlediği açıklandı.

Tıbbi tesis Gazze şehrinin batısındaki Tel Al-Hawa bölgesinde yer alıyor ve İsrail'in doğrudan hava saldırılarıyla defalarca tehdit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü, şu anda yerinden edilmiş 14 bin Filistinlinin yanı sıra yaralı ve hasta hastaların barındığı tesise saldırmanın uluslararası hukuka göre yasa dışı olacağı ve savaş suçu olarak değerlendirilebileceği konusunda uyardı.

BM: Hastaneler çatışmaya dahil edilemez

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze'deki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

21 Ekim'den bu yana Gazze'ye toplam 227 yardım tırının giriş yaptığını belirten Dujarric, Filistin halkının ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli yardım miktarının düzenli bir şekilde aktarılmasının önemine işaret etti.

Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinin yakıtının tükenmesi nedeniyle çalışmalarını durdurmasını Gazze'deki trajik insani durumun göstergesi olarak nitelendiren Dujarric, yakıt sevkiyatının gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Dujarric, hastanelerin boşaltılamayacağını ve taşınamayacağını vurgulayarak, "Hastaneler çatışmaya dahil edilemez." dedi.

BM Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) operasyonlarını sürdürmesi için hala 100 milyon dolara ihtiyacı olduğunu belirten Dujarric, ajansın tehlikeli koşullar altında görevini sürdürmeye devam ettiğini dile getirdi.

DSÖ: İşgal altındaki Filistin topraklarında sağlık merkezlerine yönelik 218 saldırı doğruladık

DSÖ'nün haftalık basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, İsrail ile Filistin arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalar nedeniyle 8 bin 500'den fazlası Gazze'de, 1400'ü İsrail'de 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Ghebreyesus, "Gazze'de 21 binden fazla kişi yaralandı ve 1,4 milyondan fazla insan yerinden edildi. Gazze'de sahadaki durum tarif edilemez. Hastaneler, koridorlarda yatan yaralılarla dolu ve morglar dolup taşıyor. Doktorlar anestezi olmadan ameliyat yapıyor." dedi.

DSÖ'nün şu ana kadar sağlık hizmetlerine yönelik 237 saldırıyı doğruladığını kaydeden Ghebreyesus, bunlardan 218'i işgal altındaki Filistin topraklarında, 19'unun ise İsrail'de gerçekleştiğini bildirdi.

Ghebreyesus, "Sağlık hizmetlerine yönelik saldırılar, uluslararası insani hukukun ihlalidir. Gazze Şeridi'ndeki 36 hastaneden 14'ü işlevsiz durumda. Hastanelerin işlevselliği, yiyecek, temiz su eksikliği ve jeneratörlere yetecek yakıtın bulunmaması nedeniyle etkileniyor. Sağlık ihtiyaçları arttıkça bu ihtiyaçları karşılama imkanımız azalıyor." diye konuştu.

 

kudus hastanesi
gazze
israil
Yorum (1)
Devrimci Derviş
israilli soykırımcı kardeşlerimize de burada fazla yüklenmemek lazım. filistinlileri sıkıştıra sıkıştıra konserve kutusu gibi bir alanda yaşamaya mahkum edince, tabii ki o sıkışık alanda hastane, okul, barınak, kilise, cami ne varsa nasibini alacaktır, almasalar bile aldırtılacaktır.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir