Medimagazin logo

İngiltere'ye çalışmak için gidecek sağlık çalışanlarına 1 akraba kotası!

İngiltere'de yarın açıklanacak göç rakamları nedeniyle paniğe kapılırken, yabancı sağlık çalışanlarının yanlarında yalnızca bir akraba getirmesine izin verilebilir
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiltere'ye çalışmak için gidecek sağlık çalışanlarına 1 akraba kotası!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Göçü durdurmaya yönelik yeni planlar kapsamında, yabancı sağlık ve bakım çalışanlarının İngiltere'ye yanlarında yalnızca bir akraba getirmesiyle sınırlı kalabileceği ortaya çıktı.

Teklifler, yılın haziran ayına kadar rekor bir seviyeye ulaşması beklenen en son net göç rakamlarının yarın açıklanması öncesinde açıklandı.

Birleşik Krallık'a gelenlerin sayısından ayrılanların çıkarılmasıyla elde edilen net göç, 2022'de 606.000 rekor olarak gerçekleşti.

Bazı milletler daha fazla akraba getiriyor

The Times'a göre, yabancı sağlık ve bakım çalışanlarının bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sayısına yönelik sıkı önlemler, bakanların yarınki rakamlara vereceği yanıtın bir kısmını oluşturacak.

Gazete, haziran ayına kadar İngiltere tarafından 282.742 sağlık ve bakım vizesi verildiğini, bunun bir önceki yıla göre yüzde 172 artış olduğunu bildirdi.

Bunların yarısından fazlası (151.774) sağlık ve bakım çalışanlarının bakmakla yükümlü olduğu kişilere verildi.

Rakamlar, Nijeryalılar ve Hintliler gibi bazı milletlerin diğerlerine göre önemli ölçüde daha fazla aile üyesini yanlarında getirdiğini gösteriyor.

Haziran ayından bu yana, 35.091 Hintli sağlık ve bakım çalışanı toplam 47.432 bakmakla yükümlü olunan kişiyi getirirken, 25.027 Nijeryalı 40.726 bakmakla yükümlü olunan kişiyi getirdi.

Vize başına 1 kişi

Bu ayın başlarında içişleri bakanı olarak görevden alınan Suella Braverman ve göçmenlik bakanı Robert Jenrick'in bakım vizelerine üst sınır getirilmesi ve bakmakla yükümlü olunan kişilerin yasaklanması için baskı yaptığı bildirildi.

Downing Street'in, Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı'nın tepkisi üzerine, bakmakla yükümlü olunan kişi sayısını vize başına bir ile sınırlamayı teklif ederek uzlaştığı söyleniyor.

ingiltere
akraba
saglik calisani
goc
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir