Medimagazin logo

İngiliz doktorlar: Ya hekimliği bırakırız ya da ülkeyi terkederiz!

Birleşik Krallık Doktorlar Birliği (DAUK), Sağlık Bakanı Therese Coffey'e acil önlem alınmasını talep eden bir mektup yazdı. Pratisyen hekimlerin endişelerinin giderilmemesi halinde “hekimliği bırakmaya, NHS'den ayrılmaya veya ülkeyi terk etmeye” neden olacağı konusunda uyardı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiliz doktorlar: Ya hekimliği bırakırız  ya da ülkeyi terkederiz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN -  Birleşik Krallıkta düşen pratisyen hekim sayılarının ve artan randevu talebinin sürdürülemez bir baskı yarattığına dair yıllardır alarm veriyor. 

Sekiz DAUK üyesi tarafından imzalanan mektupta, Temmuz ayında kendi hayatına son veren pratisyen hekim ve iki çocuk annesi Dr. Gail Milligan'ın ölümü vurgulandı.

Kocası, “işinin dayanılmaz baskısının sonunda ona ulaştığını” iddia etti ve depresyona girdi.

“Pek çok pratisyen hekim kendi canına kıyamaz, ancak onun ölümü mesleğin dikkatini çektiğimiz amansız strese bir kez daha çekti.”

Mektupta Birleşik Krallıktaki doktorların çalışma şartlarının ağırlığından bahsedilirken, 10 yıl içinde pratisyen hekimlerin yarısının ya emekli olacağı yada hekimliği bırakacağına yönelik anketlerin büyük yankı uyandırdığı hatırlatıldı.

Yeni Sağlık Bakanının A-B-C-D planlarını bu hafta içinde açıklaması bekleniyor.

ingiliz doktorlar
therese coffey
hekim
doktor
ingiltere
Yorum (12)
Devrimci Derviş
1.i̇ngilizce çeviri yaptıktan sonra, cümleyi yüksek sesli okumak, yanındakine dinletmek, cümledeki hatayı çabucak tesbit ederek düzeltmenizi sağlayacaktır. 2.pratisyen açıklarını ingiliz milletler topluluğundan anında karşılayabileceklerinden, türkiye'deki kardeşlerimiz boş yere ümitlenmesin
14
Cevapla
Süleyman Serdar Taşcı
"giderlerse gitsinler; asistan hekimlerimiz ile yola devam ederiz" diye açıklama yapmalarını öneririm. 1 3 ay sonra sistemi hemen değişiyor. işin şakası tabi adam hindistan avusturalya vb gibi ülkelerden şakkadanak 10k, kısa bir süre sonra şakkadanak bir 10k daha doktor ithal edebilecek güçte.
18
Cevapla
hüsnü mübarek
iki ülke sağlık bakanları anlaşsınlar. bizim hekimler ingiltere ye onlar da buraya gelsin.
22
Cevapla
uzmanhekim
@devrimci derviş ;komşuda pişer bize de düşer belki...
14
Cevapla
uzmann
bi̇li̇nçaltina hedefli̇ haberler başladi artik... "bakiniz yurtdişi ne kadar kötü, oturun oturduğunuz yerde di̇yorlar yani̇" özel'e de gi̇di̇ş azaldi" anlayin artik,almanya da hastaneler de i̇flas edecek" ne gerek var bi̇ryerlere gi̇tmeye. çallişin hastaneleri̇ni̇zde, mesai̇ sonrasi da başladi zaten
48
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir