Medimagazin logo

İlaç hatasından dolayı ölüme neden olan hemşireyle ilgili son karar verildi

ABD'de hemşire RaDonda Vaught, tıbbi bir hatanın bir hastanın ölümüne yol açmasından sonra mahkum edildi. 8 yıla kadar hapsi istenen hemşireye 3 yıl denetimli serbestlik cezası verildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İlaç hatasından dolayı ölüme neden olan hemşireyle ilgili son karar verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - 38 yaşındaki hemşire Vaught, 25 Mart 2017'de Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nde (VUMC) 75 yaşındaki Charlene Murphey'nin ölümüyle sonuçlanan, ilaç hatası nedeniyle ihmalden cinayet ve yetişkin istismarından suçlu bulundu. Yetişkin istismarı suçu için 3 yıl denetimli serbestlik ve  cinayet suçlaması için 2 yıl denetimli serbestlik cezası aldı.

Hemşire RaDonda hakkında verilen karar, hemşireler arasında istifaları artırabilir!

Geçtiğimiz günlerde 8 yıl cezası istenen hemşireye daha hafif bir ceza verilirken,  Amerikan Hemşireler Derneği kararı eleştirerek, yargılama sırasında ortaya çıkan yetersiz personel ve olumsuz işyeri kültürü gibi daha büyük endişeleri vurgulayan bir bildiri yayınladı.

Bildiride, "Tipik bir hemşirenin nöbeti, sürekli hasta sirkülasyonu, yetersiz personel, bulaşıcı hastalığa maruz kalma ve işle ilgili yaralanma ve şiddet riski ile hızlı tempolu ve yüksek risklidir. Bütün bu faktörler güvenli hasta bakımının sağlanmasını engelliyor ve hemşireler kendilerini sıklıkla trajik hatalardan kaynaklanan olumsuz sonuçların olasılığını artıran koşullar altında çalışırken buluyorlar." denildi.

STK'lar: Tehlikeli emsal olur!

Amerikan Hemşireler Derneği , Amerikan Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği ve Ulusal Tıp Derneği'nden yapılan açıklamalar , Vaught'un mahkumiyetinin "tehlikeli bir emsal" oluşturacağını söyledi. Pennsylvania Üniversitesi'nde hemşirelik ve sosyoloji profesörü olan Linda Aiken, Vaught'ın vakasının "aykırı" olmasına rağmen, hemşirelerin hatalar konusunda daha az açık sözlü olmasını sağlayacağını ve bir çok hatanın gizleneceğini söylemişti.

radonda vaught
hemsire
dava
hapis cezasi
Yorum (3)
has odabaşı
umarım bu hemşirenin 3600 ek göstergesi vardır. mazallah hapse falan girerdi.ulk (uzun lafın kısası) mesele tüm sağlık çalışanları ile huzurlu bir ortamda çalışmak aksi durumda zannetmeyin ki sadece tohtur lar mahkemeye gider: her ysp gider artıq taa ki tohtur ile uyumlu çalışmayı öğreninceye kadar.
Cevapla
Serkan
ihmalden cinayet değil taksirle ölüme sebep olma diye çevirseniz daha uygun olur.
Cevapla
deniz
sağlık sisteminin ucube hale gelmesinin sebebi ve dr ların yurtdışına kaçmasına sebeb olan garabetin mucididir.dr lar işçi hale gelmiştir bu sistem sayesinde ,dr dışında ki tüm meslekler ofis yazıhane (avukat,dişçi,eczacı,mühendis,öğretmen vs) açarken dr lara yasak getirilmiştir....
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir