Medimagazin logo

Hemşire RaDonda hakkında verilen karar, hemşireler arasında istifaları artırabilir!

Hakkında yanlış ilaç kullanımından cinayete kadar giden suçlamaların sonucunda, hemşire RaDonda Vaught'un suçlu bulunması, ABD'deki hemşireler arasında endişeye yol açıyor, verilen hapis kararının hemşireler arasında istifaları artırması bekleniyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hemşire RaDonda hakkında verilen karar, hemşireler arasında istifaları artırabilir!
RaDonda Vaught, 75 yaşındaki Charlene Murphey'in 2017'de Noel tatili sırasında ölümü nedeniyle cinayetle suçlandı ve hapis cezasına çarptırıldı.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - ABD'de hemşirelerle ilgili 25 Mart tarihi bir dönüm noktası olacağa benziyor. 25 Martta ölümcül bir ilaç hatasından yargılanan eski hemşire RaDonda Vaught,  ağır ihmal ve cinayetten suçlu bulundu ve 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Vaught'un davası, ülke çapındaki hemşireler ve tıp uzmanları tarafından yakından izlendi ve birçoğu bunun tıbbi hataların suç sayılması konusunda emsal teşkil edebileceğinden endişe ediyor. 

İSTİFALAR ARTABİLİR

Diğer taraftan bu karardan sonra ABD'deki hemşireler arasında istifaların da arttığı bildiriliyor. Örneğin Vaught'un kararından dört gün sonra 29 yaşındaki hemşire Emma Moore istifa etti. Vaught'ın kararının kararına katkıda bulunduğunu söyledi.

STK'LAR: TEHLİKELİ EMSAL OLUR!

Amerikan Hemşireler Derneği , Amerikan Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği ve Ulusal Tıp Derneği'nden yapılan açıklamalar , Vaught'un mahkumiyetinin "tehlikeli bir emsal" oluşturduğunu söyledi. Pennsylvania Üniversitesi'nde hemşirelik ve sosyoloji profesörü olan Linda Aiken, Vaught'ın vakasının "aykırı" olmasına rağmen, hemşirelerin hatalar konusunda daha az açık sözlü olmasını sağlayacağını ve bir çok hatanın gizleneceğini söyledi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Vaught'ın davasıyla ilgili korku ve öfke Facebook, Twitter ve Reddit'teki hemşireler arasında dolaştı. Tıp uzmanları arasında giderek daha popüler hale gelen bir video platformu olan TikTok'ta, "#RaDondaVaught" hashtag'ine sahip videolar toplam 47 milyondan fazla görüntülendi.

Vaught'un destekçileri , bir dilekçe web sitesi olan Change.org'un tepesine onun affedilmesi için bir ricada bulundu . Ayrıca binlerce kişi, Vaught'un Mayıs'taki ceza duruşması dışında protesto için toplanmayı planlayan bir Facebook grubuna katıldı.

Vaught'un arar duruşması 13 Mayıs'ta yapılacak.

hemşire
radonda vaugh
cinayet
abd
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir