Medimagazin logo

Gazzeli doktor: Çok çaresiz hissediyoruz

Gazze Şeridi'ndeki en büyük hastane olan El Şifa'da acil durum uzmanı olarak çalışan Dr. Muhammed Guneym, hastanedeki tıbbi malzemelerin ve yakıtın tükenmek üzere olduğunu belirterek, ""Bu ameliyat yapamamamız, hastalar için oksjien olmaması anlamına geliyor. Çok çaresiz hissediyoruz, hiç bir şey yapamıyoruz." dedi
Kaynak: BBC News Türkçe - Mohamed Madi
Gazzeli doktor: Çok çaresiz hissediyoruz
Fotoğraf: BBC
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dr. Muhammed Guneym, Gazze Şeridi'ndeki en büyük hastane olan El Şifa'da acil durum uzmanı olarak çalışıyor. Guneym, hastanadeki bir çok görevli gibi, İsrail bombardımanının başladığı bir hafta öncesinden bu yana hastaneden ayrılamadığını söylüyor.

"Tüm çalışanların evlerine gidip, ailelerini görmeleri gerekiyor ama yardım için gelen insanların sayısı nedeniyle gidemiyorlar. Gelen her bir ambulansı kontrol edip, mahallelerinden gelip gelmediğine bakıyorlar"

Guneym, hastaneye gelen ölen ve yaralıların % 60'ının kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olduğunu belirtiyor. Hastanedeki tıbbi malzemeler tünekmek üzere ve jeneratörleri çalıştıran yakıtın da bugün tükenmesi bekleniyor.

"Bu ameliyat yapamamamız, hastalar için oksjien olmaması anlamına geliyor. Çok çaresiz hissediyoruz, hiç bir şey yapamıyoruz."

Tım eğitimini İskoçya'nın Aberdeen kentinde alan Guneym, bunun dışında ömrünün tamamını Gazze'de geçirdiğini, ayrılmaya da niyeti olmadığını ifade ediyor.

"Gazze'yi terk etmek için yola ihtiyacımız yok. Gazze'yi tıbbi ve insani yardımla destekleyecek bir yol gerek. Dünyadaki her bir insana çağrı yapıyorum. Sokağa çıkın, protesto edin ve bu saldırıyı durdurmaya yardımcı olun."

İsrail bombardımanı altında çalışan doktor: Son yedi günde 10 saat uyudum


 

gazze
doktor
el sifa
dr muhammed guneym
Yorum (2)
Devrimci Derviş
herkesin kendi kurduğu terör örgütleriyle bir gün direk savaşa girmesi moda oldu. nedense olan da hep örgütün kurulduğu ülkenin garibanlarına oluyor.
4
Cevapla
N.g
@devrimci derviş saçma sapan konuşma. hamas ülkesini işgal eden çocuklarıni öldüren terörist devlet i̇srail e karşı filistin halkı tarafından kurulmuş bir ordu. silahı olmayan bir ordu. bebek katili kimse ona söyle terör örgütü diye.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir