Medimagazin logo

Domuz gribinde 'son' açıklama

Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz dönemlerde dünyayı kasıp kavuran domuz gribiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu.
Domuz gribinde 'son' açıklama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçtiğimiz yıl ilan ettiği domuz grini salgını uyarısını kaldırdı. DSÖ Genel Direktörü Margaret Chan, salgın sonrası dönemde domuz gribinin her yıl normal grip türleri içinde görülebileceğini belirtti.



DSÖ, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada dünya genelinde 2009'un Nisan ayından bu yana söz konusu hastalık nedeniyle en az 18 bin 449 kişinin öldüğünü açıkladı. Son iki ayda ise domuz gribinden ölenlerin sayısı 300'de kaldı.



Salgın ilk başladığında oluşan panik ve korku aşı üreticilerinin işine yaramıştı. Yüz binlerce kişinin bu hastalık nedeniyle öleceği tahmini nedeniyle stoklanan milyonlarca doz aşı, ülkelerin elinde kalmıştı.
 

domuz gribi
dsö
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir