Medimagazin logo

Türkiye Fizyoterapistler Derneğinden 'Serbest Meslek İcra Yönetmeliği' talebi

Türkiye Fizyoterapistler Derneği, Serbest Meslek İcra Yönetmeliği çıkartılmasını istedi.
Kaynak: AA
Türkiye Fizyoterapistler Derneğinden 'Serbest Meslek İcra Yönetmeliği' talebi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dernek açıklamasında, bazı kamu hastanelerinde fizyoterapistlerden her 15/20 dakikada, bir hastayı tedavi programına almalarının istendiği, nöbetlerinde de seanslarının sürdüğünün tespit edildiği, bu durumun fizyoterapistlerin ruhsal ve bedensel sorunla karşılaşmalarına neden olduğu belirtildi.

Fizyoterapistlerin görev ve tanımları dikkate alınarak danışmanlık ve izlem yapabilme hakkının ruhsatlandırılmasına ihtiyaç bulunduğu ifade edilen açıklamada, fizyoterapistlerin düzenleme yapılmadığı için belediyelerden ruhsat alarak özel işletmeler açtıklarına dikkat çekildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sağlık Bakanlığının bu ihmali nedeniyle meslektaşlarımız her gün devletin farklı kurumları tarafından belli bir dayanağı olmayan denetimler geçirmekte. Arkadaşlarımızın işletmeleri kapatılmakta ya da kapatılmakla tehdit edilmekte. Boşluktan yararlanan ve sağlık meslek mensubu olmayan kişiler açtığı özel işletmelerde sağlık hizmeti sunumu gerçekleştirmekte, vatandaşlarımızın sağlığını tehdit etmekte."

 

"Fizyoterapistler için Serbest Meslek İcra Yönetmeliği çıkarılmalı"

Kamu hastanelerinde fizyoterapiste ulaşamayan vatandaşların özel sektörde ulaşımını sağlamanın tek yolunun fizyoterapistlerin özel işletmeler açabilmeleri olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Fizyoterapistler için Serbest Meslek İcra Yönetmeliğinin bir an önce çıkarılması hem hastalar hem de fizyoterapistler için gereklidir. Ne yazık ki 10 yıldır Sağlık Bakanlığı fizyoterapistlerin serbest meslek icrasına yönelik bir yönetmelik çıkarmamıştır. Bu nedenle hem fizyoterapiste ihtiyaç duyan ve kamuda fizyoterapiste ulaşamayan vatandaşlar mağdur edilmekte hem de binlerce genç işsizlik sarmalından kurtulamamaktadır."

fizyoterapist
serbest meslek icra yonetmeligi
turkiye fizyoterapistler dernegi
Yorum (5)
Homa VALI POUR
türkiye fizyoterapistler derneğinden 'serbest meslek i̇cra yönetmeliği' talebi .
Cevapla
Hüsrev Aga
fizik tedavi uzm. dr gozetiminde olabilir.
5
Cevapla
Aytaç demir
@hüsrev aga :)))))
Cevapla
Uzman Hekim
siz kimsiniz ya? kimsiniz? siz hekim misiniz? hangi yetki ile hastayı değerlendirme haddine sahip oluyorsunuz? hastayı değerlendirme tanı koyma tedavi etme yetkisi kanunlar ve yasalar doğrultusunda sadece ve sadece hekimlere verilmiş bir haktır haddinizi bilin haddinizi.. bilmezseniz bildirimler...
6
Cevapla
Whynot
herkes "haddini bilip" multidisipliner çalışmayı önünde sonunda öğrenecek. ama bugün ama yarın... en kötüsü de aynı birimdeki insanların bile fizyoterapistlerin ne yaptığı hakkında fikri olmadığı halde karalama yapması. aynı gemideyken yanınızdakileri atmanız size bir şeyler katmaz, götürür.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir