Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarına yüksek lisans fırsatı

Sağlık-Sen öncülüğünde sağlık çalışanlarına yönelik olarak sağlık yönetimi alanında yüksek lisans programı başlatıldı.
Sağlık çalışanlarına yüksek lisans fırsatı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Programdan gelecek yılın sonuna kadar 4 bin kişinin mezun olması bekleniyor.

Programın başlatılması dolayısıyla Rixos Otel'de düzenlenen törende bir konuşma yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

''Sağlıkta dönüşüm'' projesine ilişkin bilgiler veren Kafkas, projeyle halkın sağlıktan çok daha iyi hizmetler almasının önünün açıldığını ifade etti. Bu başarının altında sağlık çalışanlarının büyük hizmeti bulunduğunu vurgulayan Kafkas, bugün eğitimlerine başlayan personelden de mezuniyetleri sonrasında daha iyi yararlanılacağını söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da projeye ilişkin bilgiler verdi ve projeden bu yılın sonuna kadar 4 bin kişinin mezun olmasının beklendiğini ifade etti.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl de ''Sağlıkta Dönüşüm'' projesinin başarılı olmasındaki en büyük değeri sağlık çalışanlarının yarattığını vurguladı.

Başlatılan yüksek lisans programını çok önemsediklerini dile getiren Erdöl, amacın doktora ve sonrası düzeyde insan yetiştirmek olduğunu söyledi.

Türkiye geneli yüksek lisans eğitimlerine 18 ilde 21 sınıfta 900 öğrenci ile başlanacak. Daha sonra 22 ilde 32 sınıfta daha eğitim yapılacak. Böylece gelecek yıl sonuna kadar tüm illerde yaklaşık 4 bin öğrencinin sağlık yönetiminde uzmanlaşmak için gerekli eğitimi tamamlaması planlanıyor. Programa; il sağlık müdürleri, başhekimler, hastane müdürleri ve başhemşireler başta olmak üzere sağlık yönetimine ilgi duyan ve bu alanda akademik kariyer yapmak isteyen sağlık çalışanları da başvurabiliyor. Yaklaşık 2 yıl süren program boyunca sağlık hukuku, sağlık ekonomisi, hastane bilgi sistemleri ve sağlıkta toplam kalite gibi 12 farklı ders alınıyor.
 

sağlık
çalışanlarına
yüksek
lisans
fırsatı
Yorum (6)
dr.nazmi
en üst düzeydeki yetkililerin bu proje!!ile ilgili beyanat vermesine şaşırıyorum.harvard,sorbon veya cambridge de yüksek lisans yapmış olsanız ne olur ki.madem çok önem arzediyordu da niçin kamu hastaneleri birliğinde genel sekreter bile olabilmek için yanlızca 4 yıllık üniversite mezunu olmak ve 5 sene kamu ya da özel sektör tecrübesi şartı koyuldu.yani en üst mertebe olan genel sekreter bile yüksek lisans yapmak zorunda değil.bu yüzden yüksek lisans yapsanız ne olur yapmasanız ne olur.yüksek lisans yapacak olanlar ne gibi bir paye alacak,ne gibi bir rol alacaklar kamu hastaneleri birliğinde.tamamen boşa gidecek ve beyhude bir zaman kaybından başka bişey değil.
0
Cevapla
sağlık çalışanı
ne fırsatıymış bu boşuna geçecek 2 yıl ve para tuzağı.sağlıkta dönüşümde üzerinizde çalışacak olan genel sekreter,yardımcıları,uzman yardımcılar,hastane yöneticileri,başhekim,3 tane müdür atanmış olarak gelecek zaten.siz bunların altında çalışacaksınız.yüksek lisans yapmak değil ordinaryüs profesör olsanız ne olurki.
0
Cevapla
caner
Sağlık Senin bu uyanıklığına,sakın inanmayın bu palavralara.Bende bu sendika aracılığı ile yüksek lisans yaptım ama hiçbir işe yaramadı.Boşuna param ve zamanım gitti.Sadece bir kademe verdiler oradan gelecek parada ancak emekliliğime kadar verdiğim paramı bile karşılamıyor.İleride her üniversite bu eğitimi zaten verecek,hemde ücretsiz olarak.Acele edipte boşuna zamanınızı ve paranızı harcamayın.
0
Cevapla
canan
sağlık-sen varsa bu işte işin içinde hiğle var demekdtir..uzak durun..sendika değil tamamen çıkar ilişkisine dayalı kuruluş
0
Cevapla
Ethem Erginöz
Mesleki açıdan faydalı olmasını bir kenara bıraktım eğitimin verilişi ilginç. İlk önce 18 ilde 21 sınıfta 900 kişiye verilecekmiş. Yani sınıf başına 45 kişi. Böyle bir eğitim olsa olsa sertifika eğitimi olur. allah aşkına buna yüksek lisans eğitimi deyip de akademik eğitimi iyicene dejenere etmeyin. Zaten bu kadar adama mümkün değil bu eğitimi tezli yaptıramazsınız. Yani deve mi kuş mu olduğu belli olmayan tezsiz yüksek lisans eğitimi yaptıracaksınız. Bu kadar öğrenciye doğru dürüst dönem ödevi yaptıramazsınız, seminer verdiremezsiniz. Bu bir akademik eğitim değil bir mezuniyet sonrası eğitimdir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir