Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alımı daha yapacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 bini sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bini sürekli işçi olmak üzere 20 bin personel alımı daha yapılacağını duyurdu.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alımı daha yapacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı'nın 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımı daha yapacağını duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecini başladığını belirtti.

Branş dağılımlarını da içeren bilgilerin, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildiğını ifade eden Koca, alım yapılacak branşları şöyle sıraladı:

5.175 Hemşire, 800 Ebe ve 3.293 Sağlık Teknisyeni/ Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi.

Temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 bin sürekli işçi alımı yapılacağını açıklayan Sağlık Bakanı şu ifadeleri kullandı:

"Sürekli işçi alımı başvuruları 15 Mart 2022 - 21 Mart 2022 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) http://esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecektir. Bakanlığımızca yapılacak 20.000 yeni atama sağlık camiamıza, yeni arkadaşlarımıza ve milletimize hayırlı olsun."

sağlık bakanlığı
sağlık bakanı fahrettin koca
sözleşmeli personel alımı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir