Medimagazin logo

Kamu Denetçiliği Kurumundan sorumlu hemşirelikle ilgili önemli karar!

Uzmanlık diploması olmasına rağmen sorumlu hemşirelik başvurusu olumsuz yanıtlanan bir hemşire, durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu’na taşıdı. Başvuru üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu, uzman hemşirenin sorumlu hemşire olarak görevlendirilmesi gerektiğine dair tavsiye karar yayınladı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Kamu Denetçiliği Kurumundan sorumlu hemşirelikle ilgili önemli karar!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Psikiyatri Hemşireliği bilim uzmanlığı diploması bulunmasına ve hastanenin tek psikiyatri hemşiresi olmasına rağmen Psikiyatri Kliniği sorumlu hemşireliği talep dilekçesi hastane tarafından reddedilen hemşirenin, Kamu Denetçiliği Kurumuna sorumlu hemşirelik hakkında yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı.

Yapılan başvuruda hemşirenin, psikiyatri hemşireliğinde yüksek lisansını tamamlamasına ve uzman hemşire unvanını taşımasında rağmen rüçhan hakkına uygun olarak kendi uzmanlık alanında sorumlu hemşire olarak görevlendirilmediği belirtildi.

Ayrıca hastanede psikiyatri hemşireliğinden yüksek lisansını tamamlamış tek hemşire olduğu halde sorumlu hemşire olarak lisans mezunlarının tercih edildiği de belirterek psikiyatri kliniğinde sorumlu hemşireliği için görevlendirilmesi talep edildi.

KDK rüçhan hakkına vurgu yaptı

Başvuruyu değerlendiren Kamu Denetçiliği Kurumu,  başvuranın lisansüstü eğitimini tamamlayarak uzman hemşire unvanına sahip olduğunu,  

Hemşirelik Kanunu ve bu Kanuna bağlı olan  Hemşirelik Yönetmeliğinde hemşirelik ile ilgili yönetim görevlerinde uzman hemşirelerin ve lisansüstü eğitimini tamamlayan hemşirelerin rüçhan hakkı olduğuna vurgu yaptı.

"Hukuka ve hakkaniyete uygun değildir"

Yapılan değerlendirmede, hemşirenin sorumlu hemşire olarak görevlendirilme talebinin reddedilmesinin hukuka ve hakkaniyete uygun olmadığı kararı verilerek, uzman hemşirenin sorumlu hemşire olarak görevlendirilmesi gerektiğine dair tavsiye karar alındı.


Türk Hemşireler Derneği, Kamu Denetçiliği Kurumunca alınan kararı sosyal medya hesaplarından şu sözlerle duyurdu:

"Bir il temsilcimizin yaptığı başvuru sonrasında, TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu’mun uzman hemşirelerin sorumlu hemşireliğe görevlendirilmesine yönelik tavsiye kararı web sitemizde yayınlanmıştır."

uzman hemşire
kamu denetçiliği kurumu
tavsiye karar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir