Medimagazin logo

Hollanda'dan ithal edilen etlere dikkat

Hollanda Gıda ve Tüketici Ürünleri Güvenliği Kurumu (NVWA) Hollanda'dan ihraç edilen bazı sığır etlerinde EHEC bakterisi bulunduğunu açıkladı.
Hollanda'dan ithal edilen etlere dikkat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İsveç basınının haberlerine göre; Hollanda'dan ithal edilmiş yaklaşık 6 ton hamburger ve döner etinin toplatıldığı belirtildi. İsveçli yetkililer; skandalın, ocak ayında başkent Stockholm'ün 75 kilometre batısındaki Vasteras kasabasında iki çocuğun hamburger yedikten sonra hastalanmaları üzerine başlatılan araştırmada ortaya çıktığını açıkladı.

EHEC bakterisi nedeni ile 2011 yılında Fransa, Almanya ve İsveç'te ölenler olmuştu. Hollanda'da ise 11 kişi EHEC nedeni ile karantinaya alınmış, hastalar tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

AT ETİ SORUŞTURMASI DERİNLEŞTİRİLİYOR

Diğer taraftan Hollanda Gıda ve Tüketici Ürünleri Güvenliği Kurumu (NVWA) Hollanda et sektöründeki soruşturmasını genişletiyor. Geçen hafta at eti ile dolandırıcılık yapan çok sayıda kasap hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlatılmıştı. Hollanda'nın en büyük perakende alışveriş zinciri Albert Heijn'den sonra C1000 adlı marketlerde satılan bir lazanya markasında da at eti tespit edildiği için ürün raflardan toplatılmıştı.Geçen hafta başlatılan soruşturmalar neticesinde, Hollanda'da at eti içerdiği için ürünlerini piyasadan toplayan market sayısı 10'a çıktı.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Sharon Dijksma tarafından Hollanda Temsilciler Meclisine gönderilen yazıda, NVWA'nın araştırmasında, aralarında kesimhaneler ve süpermarketlerin de bulunduğu 100 kadar yerden et, kıyma ve içinde et bulunan ürün numunelerinin alındığı açıklandı. Bunun yanı sıra 40 kadar et tedarikçisinde de araştırma yapıldığına yer verilen açıklamada, alınan numunelerin inceleneceği kaydedildi. Firmaların kurallara uyması gerektiğini belirten Bakanlık Müsteşarı Dijksma, tüketicilerin kişisel kazançlar uğruna yanıltılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

hollanda'dan
ithal
edilen
etlere
dikkat
Yorum (1)
Dr.tr
Hollandadan ihrac degil ancak ithal olur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir