Medimagazin logo

Ebeler sezaryenle doğuma karşı

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü nedeniyle dün İstanbul Kadıköy'de miting yapan Ebeler Derneği üyeleri, 'sezaryenle doğuma hayır' dedi.
Kaynak: SABAH
Ebeler sezaryenle doğuma karşı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yoğurtçu Parkı'nda toplanan dernek üyeleri, "Ebeler, Gebeler, Anneler, Bebekler, Doğal Doğum için El Ele yürüyoruz" yazılı pankart açtı, "ebelik yasası" isteyen dövizler taşıdı. Ebeler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan, sezaryen yöntemiyle doğum oranının gelişmiş ülkelerde çok düşük olduğunu buna karşın ebelik sisteminin ise çok geliştiğini belirtti. Karahan, gebelik ve doğum alanında ebelerin varlığının yeniden kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Karahan, "Gelişmiş ülkelerdeki ebeler gibi yetkin ve saygın bir çalışma ortamı için, doğru yerden başlamak önemli. Ülkemizin kadınları müdahalesiz, korkmadan, doğumu yaşamayı hak ediyor ve biz bunları sağlayabiliriz. Ebelik en eski ve kutsal bir meslek" diye konuştu.

ebeler
sezaryenle
doğuma
karşı
Yorum (4)
hbö
bu konuda bir hemşire hanımın yorumudur, aynen buraya aldım: bu gösteriyor ki, ebelerin birnci basamak hizmetlerini iyi yapmadıklarını, elde dantel dönemleri geride kalsa bile halen boş boş oturup televizyon seyredip günlerini doldurduklarını ve böylece temel doğum hizmetlerine önemli bir katkıda bulunmadıklarını gösteriyor. böylece kd doktoru da nasıl olsa takip edilmeyeceğini bildiği bu gebelerden kes- kurtul yöntemiyle hem kurutlmakta,hem de kazanabiliyorsa biraz para kazanmaktadır. burada parayı veren devlettir ama, düdüğü başkası çalmaktadır.
0
Cevapla
dr yalçın
sorumluluğunu aldığı taktirde herkes doğum yaptırsın.kimse kimseyi zorla sezaryen yapmıyor.yalnız en küçük bir vaginal doğum komplikasyonunda savcının ilk sorusu niçin sezaryen yapmadınız oluyor.anlayana sivrisinek saz...
0
Cevapla
Çarşı
Ç@RŞI herşeye karşı...
0
Cevapla
Atma YALÇIN
Kimse kimseyi zorla cesarean yapmıyor? Kordon dolanmıştır kordon..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir