Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Başvuru yapan 199 SMA hastasına ilaç kullanım onayı verildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca SMA Tip 2 ve Tip 3 hastaları ile ilgili sürecin tamamlandığını açıkladı. Koca açıklamasında "Tip 2 ve Tip 3 tanılı hastalarımızdan başvuru yapan 199’unun bu süreçte Bilimsel Komisyonumuzca ilaç kullanım onayı verilmiştir" dedi
Sağlık Bakanı: Başvuru yapan 199 SMA hastasına ilaç kullanım onayı verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  bir süre önce onay işlemlerini başlattıkları SMA Tip 2 ve Tip 3 hastaları ile ilgili sürecin tamamlandığını bildirerek ilaçların geri ödeme kapsamına alındığını duyurdu. 

Koca yaptığı açıklamada sürecin yöneticisi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve bürokratlarına, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Bakanlık çalışanlarına, Sağlık Bakanlığı personeline teşekkür etti.

Koca özel teşekkürünü ise şu sözlerle SMA hastalarına iletti.

Sağlık Bakanı Koca açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: 

Daha önce onay verilen SMA Tip 1 tanılı 394 hastamız, ilaçlarını kullanmaya devam etmektedir. Tip 2 ve Tip 3 tanılı hastalarımızdan başvuru yapan 199’unun bu süreçte Bilimsel Komisyonumuzca ilaç kullanım onayı verilmiştir.

Çalışmalarının sona yaklaştığı yerli tanı kitlerinin kullanıma girmesi ile tarama programları başlatarak, hastalığın ortaya çıkmasından önce tedbirler alacağız. İlaca erişimin kesintisiz sağlanabilmesi ve tedavinin sürdürülebilir olması amacıyla da zorunlu lisans kullandırarak ilacın üretimini temin edeceğiz.

SMA tanı ve tedavi merkezlerinin sayısını arttırarak, erken teşhis ve hastalığa daha odaklanmış, yurt geneline yaygınlaşmış bir yaklaşımı da sağlayacağız."


Cumhurbaşkanı: 'SMA ilaçlarının tüm tiplerini geri ödeme listesine dahil ettik'


 

sma
sağlık bakanı
fahrettin koca
recep tayyip erdoğan
Yorum (3)
Hasan Akdemir
Bu ilaç tek kullanımlık kutusu 90.000 Euro olan Spinraza ise, SGK bütçesinden büyük bir fedakarlık yaparak halkına sahip çıkmış demektir. Hep Suriyeli'lere çalışılıyor serzenişine bir cevap mı, yoksa eskiden beri böyle bir niyet mi vardı onu bilemeyeceğiz.
19
Cevapla
aydin sinal
Spinraza ilaci ne diye Alman tedavi katologuna baktim,ilacin fiyati perakende Almanyada 98 269 euro 14 cent.ilk sene tedavi 6 dozda spinal kanala enjekte ediliyor ilk seneki tedavi masrafi 620.000 euro,ikinci sene 3 doz veriliyor toplam tutari 320 bin euro böyle gidiyor.199 kisi icin kulanim yillik 123 milyon 380 bin euro,ikinci sene 61milyon 690 bin euro vallahi saglik bakanligina hastalar ne kadar dua etseler kabul görür.
4
Cevapla
Ahmet Çelik
Nusinersen tedavisi çok pahalı olup devlet açısından sürdürülebilir değil diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla uzun dönem sonuçları hakkında da tam bilgi sahibi değiliz. Devletimiz SMA hastalığını acilen evlilik öncesi tarama programına almalıdır. Bu şekilde alınacak önlemler devletin sırtına yüklenen büyük tedavi giderlerini önemli derecede azaltacaktır.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir