Medimagazin logo

LIV Hospital 4 bin kişiyi istihdam edecek

Teknolojik altyapısıyla beş yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olan Liv Hospital, İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplam 4 bin kişiyi iş sahibi yapacak
Kaynak: SABAH İŞTE İNSAN
LIV Hospital 4 bin kişiyi istihdam edecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye genelinde 18 hastane ve tıp merkezi bulunan Medikal Park Hastaneler Grubu, Ocak 2013'te yeni bir hastane zincirini hizmete açmaya hazırlanıyor. İlk hastanesi İstanbul Ulus'ta açılacak Liv Hospital zincirine iki yılda 300 milyon dolar yatırım yapılacak. İstanbul'un ardından Ankara ve İzmir şubelerinin de faaliyete geçeceği bu sağlık zinciri toplamda yaklaşık 4 bin kişiye de istihdam sağlayacak. Türkiye'nin yanında tüm çevre ülkelere de hitap etme hedefinde olan hastane yöneticileri, 350 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor. Ulus hastanesinin kadrosunu yüzde 70 oranında tamamladıklarını söyleyen Liv Hospital Genel Müdürü Meri İstiroti, "İlk etapta 700-750 kişiyle çalışmaya başlayacağız. 150 kişilik doktor kadromuz olacak. Tam kapasiteyle hizmet vermeye başladığımızda ise istihdam ettiğimiz personel sayısı 1.000'i bulacak" diyor.

Valeden hemşirelere, karşılama hizmetleri görevlilerinden doktorlara kadar hastayla bire bir temas eden tüm personele çeşitli teknik ve misafire yaklaşım davranış modelleriyle ilgili eğitim verileceğini vurgulayan İstiroti, eğitimcilerin eğitimlerini ise hizmet sektöründe önemli bir zincir olan Ritz-Carlton'dan alacaklarını belirtiyor. 48 dalda ruhsatlandırılan hastanede 500 kişinin bu eğitimleri alacağını söyleyen İstiroti, "Ritz-Carlton, bazı yöneticilerimize otelde genel gözlem yapma şansı da verdi. Kendi misafirperverlik anlayışımızın zeminini Ritz'in felsefesinden almaya çalıştık" şeklinde konuşuyor ve ekliyor: "Sektörde işe yeni başlayan bir kişiye ortalama 25-30 saat eğitim verilirken, biz ilk yıl için kişi başına minimum 50-60 saat eğitim vermeyi planlıyoruz. Eğitimlerimiz artarak devam edecek. Çünkü bu sürecin uzun soluklu olduğu taktirde bir hastanenin liderliğini sürdürebileceğine inanıyorum." Her hizmetin ileri düzeyde otomasyon programları aracılığıyla verildiği hastanede, doktorlar da vizitlerini iPad'le yapacak. Odalarda bulunan dokunmatik ekranlara ve doktorların kimlik kartlarına hastayla ilgili tüm verilerin yükleneceğini dile getiren İstiroti, "Doktorlar kartlarını bu ekranlara dokundurup hastanın röntgenini ve ölçülen tüm değerlerini inceleyebilecek" diyor. Oda aydınlatmasının da muayene, uyku modu gibi farklı seçeneklerinin bulunduğunu belirten İstiroti, dış kapıda oda numaralarının yazdığı küçük dijital bölmede ise hastayla ilgilenen doktorun ve görevli hemşirenin adının yazılı olacağını söylüyor. Ayrıca İstiroti, e-hasta sistemi üzerinden hastaların bilgilerine erişip takiplerini yapacaklarını da ifade ediyor.

liv hospital
Yorum (2)
radyolog65
bir arkadaşım iş görüşmesinden sonra anlattı..hekim kadrosu için istanbulda 40-45 yaş üstü akademik kadroda çalışmış hekim perspektifinde eleman arıyorlarmış.... istanbul üniveristeden kaçan 550 hoca zaten hali hazırda bir çok özel hastaneye geçmiş durumdayken bu arayışları biraz havada kalacak ama olsun... kendineleri biraz davetkar ve bonkör olurlarsa cazip bir teklifle kadroları hemencecdik artar... eeee o zaman internete neden hekim aranıyor diye ilan veriyorsunuz onu anlamadım.... haa bide 4 ayda bir bilimsel makale siparişi vermişler.yoksa bir maaş gidermiş. ya bu iş tehditle para korkusuyla yapılmazki bildiğim. belli bir alt yapı araştırma süresi olur süreç olgunlaşır hasta verileri olur istatistiği olur. olur da olur yani. ne bileyim pek bir şey anlamadım ne istediklerinden. hastane yerine bilimsel fabrika açarak bu etiket üzerinden bir faaliyet programı içerisinden galiba. bizim memelekette bu tazr garabetler hiç bitmeyecek... sağlık odaklı değil şekil odaklı olduğumuz sürece.
2
Cevapla
eğri otur
Alıntıdır; http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=liv+hospital
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir