Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı: Sağlık hizmetini aksatan iş bırakma eylemlerine disiplin cezası!

Sağlık Bakanlığı, iş bırakma eylemi nedeniyle sağlık hizmetlerinin aksamasına neden olacak eylemlere disiplin cezası uygulanabileceğini açıkladı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanlığı: Sağlık hizmetini aksatan iş bırakma eylemlerine disiplin cezası!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Göreve gelmeme ve iş bırakma eylemleri" konuluyazı yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı,  yazısında iş bırakma eylemi nedeniyle sağlık hizmetlerinin aksaması durumunun anayasaya aykırı olduğunu ifade ederek  sağlık kamu hizmetini, görevini terk ederek veya başka suretle hukuka aykırı şekilde aksatan kişilerin bu davranışları hakkında disiplin mevzuatı hükümleri çerçevesinde değerlendirileceğini şu sözlerle duyurdu:

"Son zamanlarda bütün toplum üzerinde etkili olan ekonomik sıkıntılardan sağlık çalışanlarımız da etkilenmiş durumdadır. Başta doktorlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarımızın üzerinde gittikçe artan bir iş yükü olduğu malumdur. Salgın döneminde bu yükün aşikâr olarak arttığı izahtan varestedir.

Başta Bakanlığımız olmak üzere ilgili devlet kuruluşlarımız bu hususta yoğun bir çalışma yürütmektedir. Artan şiddet olayları ve yoğun mesaiye rağmen sağlık çalışanlarımızın fedakârca hizmet yürüttüğüne bütün milletimiz şahit olmuştur.”


Sağlık Bakanlığı: Sendika eylemine katılan personele soruşturma açılamaz


Henüz salgının, halk sağlığını önemli oranda tehdit etmeye devam ettiğinin belirtildiği yazıda "Bu gayretleri heba edecek, boşa çıkaracak, sağlık hizmetinin aksamasına yol açacak tavır ve davranışların doktor olmanın bizzat varlık gerekçesi ile bağdaşmayacağı belirtilerek, “Olayın disiplin ve cezai yönü bir yana, deontoloji ve hekim yemini ile bağdaşır bir durum olması mümkün değildir.” İfadeleri kullandı.

Yazıda sağlık hizmetlerini aksatacak eylemlerin disiplin mevzuatı çerçevesinde değerlendirileceği şu sözlerle belirtildi:

Sağlık çalışanlarımızın hak talep etmesi, yüklendikleri sorumluluk ve riskler karşısındaki beklentilerini duyurması, bu konuda farkındalık oluşturacak iş ve işlemler yapması kabul edilebilir bir durumdur, Yapılan eylemlerin tamamı kamuyu harekete geçirecek görünürlüğü elde etmeyi amaçlamaktadır. Gelinen noktada kamunun yetkili mercileri sağlık çalışanlarının haklı talep ve beklentilerinin en üst seviyede farkındadır. Bu bakımdan görünürlük İhtiyacı ortadan kalkmış ve kamu konu ile ilgili çalışmalarını ilgili tüm bakanlıklar nezdinde başlatmıştır. En kısa sürede sorunların ortadan kalkacağı, haklı taleplerin en makul ölçüde karşılanacağı bilinmelidir. Ancak yukarıda açıkladığımız hususlar çerçevesinde, bu iş ve işlemlerin vatandaşlarımızın temel hakkı olan sağlık hizmetini aksatmaya sebep olması hiçbir gerekçeyle mazur görülemez.

Bu nedenlerle, sağlık çalışanlarının, üstelik küresel salgın döneminde sağlık kamu hizmetini, görevini terk ederek veya başka suretle hukuka aykırı şekilde aksatması sonucunu doğuran her türlü davranışının disiplin mevzuatı hükümleri çerçevesinde değerlendirilmesi gerekmektedir.

 

 

 

 

                                              

sağlık bakanlığı
iş bırakma eylemi
sağlık hizmetleri
Yorum (30)
AS
SAYIN BAKANLIK ! SİZ YILLARDAN BERİ HEKİMLERİN VE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRSEYDİNİZ İŞLER ZATEN AKSAMAZDI... Bazen,yanlış yapılanların sonuçlarına katlanmak gerekir. güncel tabirle "yük" herkesin sırtına yükleniyor maalesef.
0
Cevapla
Koray
İstifayi goze almis bir meslek grubuna sana ceza verrim diyip parmak sallamak ne kadar korkutucu ve tehditkar. Allah askina ceza verinde iyice korukleyin bu isi
0
Cevapla
Muzaffer Hekim
Korkakların ortaya çıkmasını sağlayacak içi boş tehdit!
0
Cevapla
Uzman Amele
Diyorki mealen.. Anayasal bir hak olan iş birakma yönetmelikle suç ilan edilmistir. Hekimler anayasal hakkinizi kullanirsaniz cezalandırıriz ama biz anayasal hakki çiğnerken bunun yanimiza kalacağını düşünüyoruz demek istiyorlar.. Mesajla ortaya cikmaktadir ki 14martta mujde falan beklemeyin, sirtinizi sivazlariz onunla yetinin, deontoloji var bak hipokrat yemini köle gibi calissaniz da susun oturun verdigimizle ve soyledigimiz bicimde calisin bakiim... Bir diger mesaj hekim sendikalari basta hekimler birlik olmaya basladi tehdit etmeliyiz artik.. Her sehirde ayri ayri yurutmenin durdurulmasi ve iptali icin simdiden davalar acilmali her 3 sendika da yapmali.. Eylem sonrasi sorusturma acildigi durumlarda da yetkililer hakkinda anayasal hakki engellemekten suc duyurusunda bulunulacagi bildirilmeli simdiden..
0
Cevapla
Ali Yücel
Doğru yolda olduğumuzun kanıtı. Madem yetkili merciler taleplerin farkındaydı neden adım atmadı? Başta sağlıkta şiddet olmak üzere adım atılana kadar grevler artarak devam edilecek. Böyle komik gerekçelerle de kimseyi korkutamazlar. Sağlık hizmetinin devamını sağlamak devletin görevidir. Doktorun başında kaldırım taşı kırılan yerde zaten sağlık hizmeti sunulmaz. Gerekli koşulları sağlamayan devlet sorumludur hekimler değil.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir