Medimagazin logo

Sendikal hakkını kullanan aile hekimlerine maaş cezası

Birlik ve Dayanışma Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, performansa dayalı sisteme karşı çıkmak için sendikal hakkını kullanan aile sağlığı çalışanlarına maaş kesinti cezası uygulandığını açıkladı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sendikal hakkını kullanan aile hekimlerine maaş cezası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Birlik ve Dayanışma Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, performansa dayalı sisteme karşı çıkmak için sendikal hakkını kullanan aile sağlığı çalışanlarına maaş kesinti cezası uygulandığını açıkladı.

Dr. Hacı Yusuf Eryazğan “Yeni yönetmelik aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına katkı sağlayacak algılarının arasında gerçekler sahada ortaya çıkıyor” dedi.

 “Kesintilere dava açacağız”

Dr. Hacı Yusuf Eryazğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aile sağlığı çalışanları özlük haklarını talep ediyor. 40’a yakın görev ile yoğun bir şekilde çalışan aile sağlığı çalışanları performansa dayalı sisteme karşı çıkıyor. Emekliliğe yansıyan tek kalem maaş istiyor. Aile sağlığı çalışanları yoksulluk sınırının üstünde hak ediş talep ediyor. Ayrıca yıpranma payı verilmesi, vekaletsiz izin en büyük sorun. Gebelerimize, bebeklerimize bakan aile sağlığı çalışanlarına haklarını istedikleri için, sendikal haklarını kullandıkları için bir de maaş kesintisi ceza verildi. Bu kabul edilemez. 

Birlik ve Dayanışma Sendikası olarak arkadaşlarımızın yanında yer alarak kesintilere dava açacağız.  Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz, aile sağlığı çalışanlarının sesleri duyun, biz onların yanındayız.”

aile hekimi
maas kesintisi
birlik ve dayanisma sendikasi 3 nolu sube baskani dr haci yusuf eryazgan
Yorum (6)
Yorumsuz
hekimler zeki,akıllı,çalışkan, adil insanlardır. eylem yapıyorlarsa haklıdırlar. meydanlara çıkıyorlarsa sıkıntı büyüktür.
70
Cevapla
Selçuk Bilen
eylem yorgunluğu ve eylem sarhoşluğu risktir.yuksek akıllı bir strateji gerekiyor.
5
Cevapla
Drmert
en güzel eylem toplu istifa etmektir. ancak o zaman ses getirir
9
Cevapla
Sendikali
toplu istifa edin hekimler ...diyeceğim de 150 bin tl yi kimse bırakmak istemez gerçeği birden aklıma geliyor ve vazgeçiyorum ..
5
Cevapla
süzer
hekimler zeki akıllı çalışkan adil olmaları haricinde dayanıklı ve mucadele gücü yüksek dirençli insanlardır.25 yıllık meslek hayatım bana direnç güç dayanıklılık kazandırdı.sıkıntı çok.artık dayanılacak sınırı geçti her şey.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir