Zirkonyum Kaplama Nedir?
Zirkonyum kaplamalar ışık geçirgenliğinin yüksek olması, doğal bir görünüm sergilemesi gibi avantajlar sunması nedeniyle günümüzde çok sık tercih edilmeye başlandı. Metal üstü porselen kaplama yönteminden sonra geliştirilen zirkonyum kaplamalar dayanıklı bir forma sahip olmasıyla da ön plana çıkıyor.
Zirkonyum Kaplama Nasıl Oluyor?
Zirkonyum kaplamalar hastadan ölçü alınmasının ardından dijital sistem yardımı ile laboratuvar ortamında hazırlanıyor. Diş kaplama rengi ise hasta tarafından seçilebiliyor. CAD/CAM adı verilen cihazlar yardımı ile tamamen el değmeden hazırlanan diş kaplamalar dişe pratik bir şekilde uygulanabiliyor. Ancak bu işlemin tamamlanması için birkaç seans uygulama yapılmasına gereksinim olacağını belirtebiliriz. Bu diş kaplama yönteminde dişe aşındırma yapılır. Ancak aşındırmanın sadece 1 mm civarında olduğunu da göz ardı etmemek gerekir. Bu sayede kaplama dişle mükemmel bir uyum yakalar ve tamamen doğal bir diş görünümü de elde edilebilir.
Zirkonyum Kaplama Aşamaları
Genel olarak zirkonyum diş kaplama yönteminin aşamalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Ağız içi dokular, dişler ve diş etleri kontrolden geçirilir
- Hastaya lokal anestezi yapılarak müdahale edilecek bölgede uyuşma sağlanır
- Kaplama yapılacak olan dişlerde 1 mm civarında inceltme yapılır
- Ağız içerisinden ölçü alınır
- Geçici diş kaplamalar dişlere yapıştırılır
- Zirkonyum için hastanın renk seçimi yapması sağlanır
- Kaplamalar hazır olduğunda ise dişe uygulanır
Uygulamanın yapılmasının ardından hastalar ağız ve diş temizliğine yine eskiden olduğu gibi maksimum düzeyde dikkat etmelidir. Aynı zamanda 6 ayda bir diş hekimi kontrolünün aksatılmaması da önemlidir.
Zirkonyum Kaplamanın Ömrü Ne Kadar?
Elbette zirkonyum diş kaplama yönteminin ömrünün ne kadar olduğu konusunda net bir bilgi veremeyiz. Şayet hasta ağız ve diş temizliğini, bakımını ihmal etmezse ve bununla birlikte rutin diş hekimi kontrollerini aksatmazsa, zirkonyum kaplamalar gayet uzun yıllar kullanılabilir. Ancak ağız ve diş bakımının ihmal edilmesi durumunda diş kaplamaların kullanım ömrünün de daha az olabileceğini unutmamak gerekir.
Zirkonyum Kaplama Ağızda Koku Yapar mı?
Zirkonyum kaplamalar metal materyal içermiyor. Buna bağlı olarak da ağızda tat değişimine neden olmaz. Kötü koku oluşmasına da yol açmaz.
Detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz:
https://trakyadent.com.tr/