Medimagazin logo

Malezya’da nerede kalınır?

Malezya seyahati planladığınızda mutlaka uğramanız gereken şehirler ve adalar hangileridir? Malezya’da nerede kalınır? İşte cevapları...
Malezya’da nerede kalınır?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Turistler Bali ve Phuket gibi tanınmış tropik kaçamaklara koşarken veya Vietnam ve Kamboçya gibi daha yeni destinasyonları keşfederken, çoğu kişi Güneydoğu Asya'nın en değerli ve en heyecan verici - ancak az ziyaret edilen - bölgelerinden birini görmezden geliyor. Yalnızca 740 km uzunluğunda ve yarıdan daha az genişliğinde olan, çoğu Malay'ın yaşadığı ve turistlerin ziyaret ettiği yarımada, oldukça kompakttır ve Avrupa'ya rakip olacak toplu taşıma olanaklarına sahiptir. Şaşırtıcı derecede gelişmiş kasabaların yanı sıra, azgın nehirler tarafından oyulmuş, yerli kabileler ve benzersiz yaban hayatının yaşadığı el değmemiş ormanlara sahip iki izole bölge de sıklıkla unutuluyor. Malezya yarımadasının herhangi bir yerinden otobüs, tren ve uçakla kısa bir yolculukla, kartpostal gibi mükemmel tropik plajlara, çay tarlalarıyla kaplı sömürge döneminden kalma dağlık bölgelere, alışveriş merkezleri ve pazarlarla dolu gelişen metropollere ulaşabilirsiniz. Malezya, (aşırı pahalı ve kısır görünebilen) Singapur'dan, (toplu taşımayla ulaşım zor) Vietnam'dan ve (dil farklılıklarının sorunlu olduğu) Tayland'dan olağanüstü derecede farklıdır ve Malezya'daki dost canlısı yerel halkın çoğu İngilizce konuşur.

Malezya ana karası kadar Tayland'a da yakın olan Langkawi Adası'nın tatil cenneti, el değmemiş plajlar sunuyor ve alışılmadık bir şekilde, bütçeye önem veren gezginler için iyi bir hizmet sunuyor. Özellikle tarihi ve dinamik olan Penang, güzel bir şekilde restore edilmiş sömürge mirasını koruyan kompakt bir adadır ve şu anda özellikle karizmatik başkent Georgetown'da Çinlilerin hakimiyetindedir. Ana karanın yakınında, sevimli Taiping kasabası, dikkat çekici bir göl ve bahçelerin yanında kuruludur, ancak şaşırtıcı bir şekilde turistler tarafından görmezden gelinmektedir.

Aşırı gelişmeye rağmen Cameron Highlands, Tudor tarzı mimarisi, çilek çiftlikleri ve çay tarlalarıyla tamamlanan sömürge döneminden kalma hoş bir havayı koruyor. Asya'nın muhteşem şehirlerinden biri olarak Singapur'a rakip olan enerjik Malezya başkenti Kuala Lumpur (KL), iyi tasarlanmış, dolaşması kolay ve turistik mekanlarla dolu bir şehirdir. KL ve Singapur'un yaklaşık yarısında yer alan tarihi Melaka şehri (Malacca), nehir kenarında zarif bir konuma ve camiler, kiliseler, tapınaklar ve çok sayıda müzeyle dolu büyüleyici eski şehre sahiptir.

Singapur boğazının hemen üzerinde yer alan Johor Bahru, Malezya yarımadasının doğu ve batı kıyılarına açılan bir kapıdır ve kesinlikle mola vermeye değerdir. Doğu kıyısının daha yukarılarında, Tayland sınırına yakın küçük ve romantik Tioman Adası ve Perhentian Adası'nı da içeren iki sihirli ada kümesi bulunur. Çoğu zaman unutulan ve Güney Çin Denizi'nin 1000 kilometreden fazla ötesindeki iki tarihi anormallik, dünyanın üçüncü büyük adası Borneo'yu Endonezya ve Brunei ile paylaşan Sarawak ve Sabah eyaletleridir. Kuching ve Kota Kinabalu'nun ilgili başkentleri iyi gelişmiştir ve yarımadadan oldukça farklı bir şey sunar.

Peki Malezya’da nerede kalınır ? Yani bir Malezya seyahati planladığınızda mutlaka uğramanız gereken şehirler ve adalar hangileridir ? Tüm bu sorularınıza yazının devamında cevap bulabilirsiniz.

1.KL - Kuala Lumpur

Malezya'nın başkenti kesinlikle Asya'daki çoğu şehirden daha çekici. Tipik olarak geniş olmasına rağmen, merkez iyi tasarlanmış ve kompakt olduğundan çoğu müzeye, parka, tarihi kalıntıya ve diğer ilgi çekici yerlere yürüyerek veya şehrin geneline ve ötesine yayılan mükemmel toplu taşıma sistemi aracılığıyla ulaşılabilir. Kuala Lumpur’da kalacak olursanız, bazı adaları ve şehirleri de çok rahat görebilirsiniz. Ancak günübirlik turlarla Kuala Lumpur’dan çoğu adaya gidip gelmek biraz zor.

Malezya’yı keşfetmek için iyi bir üs konumunda olan Kuala Lumpur, şehir hayatını sevenler için eşsiz bir deneyim sunuyor. Hem çok sayıda konaklama birimine ev sahipliği yapıyor hem de adalara gitmek için çok sayıda tur firmasına ev sahipliği yapıyor. Eğer günübirlik bir ada gezisi planlıyorsanız bunu tur firmalarıyla yapın deriz. Çünkü bireysel olarak günübirlik adaları ziyaret etmek neredeyse imkansız.

Çok sayıda büyük otel çoğunlukla iş insanlarına hitap etse de, bazıları aileler için harikadır; daha ilgi çekici alanların etrafında ise çok çeşitli butik oteller bulunmaktadır. Malezya’nın genelinde olduğu gibi Kuala Lumpur’da konaklama da oldukça uygun fiyatlı olabiliyor. Fakat otel tercihi yaparken çok düşük seviyedeki otelleri es geçin deriz. Çünkü Kuala Lumpur, Malezya’nın en çok suç işlenen şehirlerinden biri ve buna göre daha güvenli bir bölgede otel ayarlamak isteyebilirsiniz. Kuala Lumpur’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en popüler ve en güvenli bölgeleri, gezilecekyerler-listesi.com adlı sitede bulabilirsiniz.

2.Malakka (Melaka)

Malezya’nın en küçük şehirlerinden biri olan Melaka, Malezya’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en iyi şehir olmasa da, Kuala Lumpur’a oldukça yakın olduğundan düşünebilirsiniz. Otobüslerle Melaka’ya 2 saatten daha kısa bir sürede gidebilirsiniz.

Aileler için Malacca, Malezya'nın en güvenli yerlerinden biridir! Tuhaf yankesicilik sorununu bir kenara bırakırsak, ülkedeki kentsel alanlardaki en düşük suç oranlarından birine sahip. Şehir merkezi, tarihi mimarisi sayesinde UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor; bu da bunu hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli bir öğrenme fırsatı haline getiriyor.

Yalnız gezginler ve çiftler için bile Malacca, daha hareketli metropollerden uzakta sakin bir dinlenme imkanı sunuyor! Singapur ve Kuala Lumpur'un kabaca yarısı kadardır ve bu da onu iki büyük şehir arasında birkaç gün için harika bir mola noktası haline getirir.

Cazibe ve tarih açısından Penang'daki Georgetown'a rakip olan, ancak İngilizlerden çok Hollandalı ve Portekizli olan bu hareketli şehir, Kuala Lumpur ile Singapur arasındadır ve bu nedenle her iki şehirden gelen turistler arasında (özellikle hafta sonları) oldukça popülerdir. UNESCO listesindeki Çin Mahallesi'nde dolaşmak, nehir boyunca tekne gezileri yapmak ve restore edilmiş sömürge döneminden kalma binalar içindeki çok sayıda müzeyi keşfetmek gibi bir haftayı geçirmeye yetecek kadar çok şey sunuyor. Şehir merkezinin dış kenarlarındaki çoğu lüks otel, geniş alan ve aile dostu olanaklar sunar, ancak şehrin eski kesimindeki seçkin bir butik otelde kalmak daha güzeldir. Yakınlardaki kırsal alanda çok sayıda tema parkı ve ailelere yönelik diğer ilgi çekici yerler bulunmaktadır, ancak yakınlarda havaalanı veya tren terminali olmaması olumsuz tarafıdır.

3.Langkawi

Langkawi, Malezya Yarımadası'nın hemen kıyısındaki bir adalar topluluğudur. Güneşin, kumun ve denizin tadını çıkarmak için gezginlerin popüler destinasyonlarından biri olan Langkawi'de en az 3 gün geçirmenizi öneririz! Resmi olarak gümrüksüz satış bölgesi olan buradaki mağazalar, barlar ve restoranlar, ülkenin diğer yerlerine göre daha ucuz fiyatlar sunuyor; bu da burayı alışveriş ve yemek için harika bir yer haline getiriyor.

Langkawi, çiftler için pek çok romantik dinlenme olanağının yanı sıra tüm seyahatinizi sahilde geçirme düşüncesi yeterince heyecan verici değilse bazı eğlenceli macera aktiviteleri de sunuyor! Ana ada, Malezya'nın en iyi plajlarından bazılarıyla doludur; bunların çoğu, komşu Tayland'ın daha ünlü noktalarından daha sessiz ve huzurludur.

Langkawi, Malezya Yarımadası'nın en kuzeyinde yer alır ve bir ada olarak ulaşım zaman alabilir, bu nedenle başka bir yeri keşfetmeden önce burada en az bir hafta planlama yapmanızı öneririz!

4. Kota Kinabalu

Malezya'ya gelen ziyaretçilerin çoğu Yarımada'yı tercih ediyor; ancak Borneo'daki kasaba ve şehirler, biraz farklı bir şeyler arayanlar için son yıllarda popülerlik kazandı! Kota Kinabalu, adadaki iki eyaletten biri olan Sabah'ın başkentidir ve Malezya Borneo'sunun ana kapısı olarak kabul edilir.

Kota Kinabalu, Malezya'daki ana turistik şeritlerden uzaklaşmak isteyen sırt çantalı gezginlere pek çok seçenek sunan gerçekten hareketli bir şehir! Yakınlarda şehirden düzenli seferlerin yapıldığı muhteşem Malezya adaları bulunurken karada şehri çevreleyen yemyeşil yağmur ormanları, yerini Malezya'nın bozulmamış doğal güzelliklerine bırakıyor.

5. Cameron Highlands

Kontrolsüz inşaatlara ve uygun altyapı eksikliğine rağmen, çay tarlaları ve çilek çiftliklerinin bulunduğu bu bölge, kolonyal tarzda gerçek bir çekiciliği koruyor. Çoğu ilgi çekici yer ve olanaklar Malezyalı turistler için tasarlanmıştır; iklim o kadar idealdir ki en üst düzey oteller bile klima veya ısıtma sunmaz (veya bunlara ihtiyaç duymaz), diğerleri haritalar, patikalar veya rehberler kullanarak yürüyüş yapmaktan hoşlanır.

Ringlet gibi pazar kasabalarından kaçının ve akıllara durgunluk verecek kadar çok sayıda ucuz otelle dolu Brinchang'da veya daha iyisi, en iyi olanaklara sahip ana şehir olan Tanah Rata'da kalın. Her iki yer de taksiyle birbirine ve otobüsle Ipoh ve Kuala Lumpur'a bağlanmaktadır ve düzenlenen günlük turlarla birçok ilgi çekici yer ziyaret edilebilir. Konaklama birimlerinin çoğu aileler arasında popüler olan dairelerdir.

6.Penang

Gelişen Penang adası (Pinang), Langkawi'ye ve ana karaya düzenli feribotla bağlanmaktadır. Malezya’nın parti adası olarak bilinen Penang, çok sayıda farklı konaklama birimini bulabileceğiniz bütçe dostu adalardan biridir.

Restore edilmiş bir kale, güzel beyaz badanalı kiliseler ve birçok mükemmel müze ile başkent Georgetown, İngiliz sömürge tarihini gururla sergilerken, adanın çevresindeki diğer turistik mekanların çoğuna kullanışlı otobüs servisleriyle ulaşılabilir.

Ziyaretçilerin çoğu Georgetown'daki yüksek katlı otellerde veya daha iyisi, yemek ve restoran seçeneklerinin de harika olduğu miras tarzı butik mekanlarda kalıyor. Kuzey kıyısı boyunca geniş tatil köyleri ve apartman kompleksleri yer almaktadır, ancak Batu Ferringhi gibi plajlar (bazı su sporları da mevcuttur) Langkawi kadar etkileyici değildir. Penang da Malezya’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en güzel ve en popüler adalardan biridir.

malezya
kuala lumpur
malakka
langkawi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir