Prof. Dr. Uğur, kurbanlık alımı sırasında bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğine işaret etti.
Uğur, kurbanlık olarak seçilen hayvanın, her şeyden önce sağlıklı olması gerektiğini ifade ederek, ''Belge düzenlenmiş, kayıtları bulunan hayvanların kurbanlık olarak seçilmesi gerekiyor. Hayvanın sağlıklı olup olmadığının tespiti için değişik kontrol şekilleri vardır. Kurbanlığı alırken gözlerine bakın. Cansız bakan kurbanlığı almayın. Sağlıklı kurbanlık hareketli olur, baygın durmaz. Hayvanın memesini, burnunu ve üreme organlarını kontrol edin. Tüyleri
Kurbanlık için ödenen bedelin karşılığında o hayvandan yeterli et alınmak istendiğini anlatan Uğur, şöyle devam etti:
''Bunun için alınacak hayvanın et durumunu belli eden bazı noktalar var. Biz bunlara 'kavram noktaları' diyoruz. Beline, duruşuna, ayaklarına ve genel vücut kondisyonuna, kuyruk sokumuna ve kuyruk bölgesine bakarak hayvanın etliliği ve yağlılığı tespit edilebilir. Sağrısı