Medimagazin logo

Girişimcilere işlerini başarıya ulaştıracak tavsiyeler

Birçok girişimci tedarik zincirinden domain ve hosting’e, mali yükümlülüklerden arama motoru optimizasyonuna sayısız detayla boğuşmak zorundadır. İşte iş kurmayı düşünen ya da girmiş oldukları sektörlerde daha başarılı olmak isteyenler için tavsiyeler...
Girişimcilere işlerini başarıya ulaştıracak tavsiyeler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başlangıçta ne kadar hevesli ve idealist olursa olsun çoğu girişimci zamanla değişen müşteri ihtiyaçlarını göz ardı edecek kadar kendini döngülere ve idari görevlere kaptırma hatasına düşer. Gerçekte birçok girişimci tedarik zincirinden domain ve hosting’e, mali yükümlülüklerden arama motoru optimizasyonuna sayısız detayla boğuşmak zorundadır. Bu nedenle bugün iş kurmayı düşünen ya da girmiş oldukları sektörlerde daha başarılı olmak isteyenler için önemli tavsiyelere yer veriyoruz:

●     Deneyim en iyi öğretmendir çünkü her işletme kendine has koşullara, özelliklere sahiptir. Firmanızı kurmadan önce 10’larca işletme kitabı, motivasyon ve başarı hikayesi, girişimcilik bloğu okusanız da en iyi deneyimi; hata yaparak ve işinizin başındayken elde edeceğiniz gerçeğini unutmamalısınız. Bu sebeple her şeyi araştırıp en iyi başlangıcı yapmak adına çok uzun bir süre hiçbir şey yapmamaktansa deneyerek başarısız olunduğunda kitaplardakinden daha fazla bilgi edinileceğini bilmelisiniz.

●     Bir iş kurmadan önce hedeflediğiniz kitleyi tanımanız, ne tür bir pazarla karşı karşıya olduğunuzu ve önemli rakiplerinizi anlamanız önerilir.

●     Girişimciler için en etkili tavsiyelerden biri; müşterilerinizi dinlemeniz gerektiğidir. Uzmanların asıl müşterileriniz şikayet etmeyi bıraktığında endişelenmeniz gerektiğini söylemelerinin altında yatan gerçek; hizmetlerinizle ilgili bir hoşnutsuzluk belirten müşterilerin hala sizinle iş yapmak istemeleridir. Sık sık geri bildirimde bulunan müşterilere zaman ayırdıkları için özenli davranılmalı, bu davranışlarının aslında potansiyelinizi fark ettikleri ve başarılı olmanızı istedikleri anlamına geldiği unutulmamalıdır.

●     Özellikle zor zamanlardan geçerken vazgeçmek yerine son zamanlardaki geri bildirimlere odaklanıp sistem ve süreçlerinizi nasıl iyileştirebileceğinizi düşünmeniz önerilir. Müşterilerinizle sürekli olarak etkileşim kurmanız, onların istek ve ihtiyaçlarını anlamanız çok önemlidir.

●     Küçük işletme sahipleri, özellikle işlerini kurarken, insanları eğitmenin zorluğu, tasarruf etme isteği ya da kendisinin halledebileceği düşüncesiyle bazı görevler için personel bulmaktan kaçınır. Elbette ki bazı işler için yardım aldığınızda asla istediğiniz gibi olmama riskini de almış olursunuz, ancak bunu kabul etmeyi öğrenmek de sizi büyütür. Ayrıca işin bir kısmını devretmek işinizi nasıl büyüteceğiniz gibi daha önemli konulara odaklanmanız için zaman kazanmanızı sağlar.

●     Sizden daha zeki insanları işe almanız, onları dinlemeniz; her alanda uzman olamayacağınızı ve yanılabilirliğinizi kabul etmeniz açısından son derece önemlidir. Ayrıca insanları işe almadan önce, işletmenizin otomatikleştirebileceğiniz yönleri olup olmadığını kontrol etmeniz önerilir.

●     Başarılı bir girişimci için en zorlu şeylerden biri nerede ne zaman duracağını bilmektir. En azimli girişimciler bile sınırlarının eşiğinde olduklarını ve kendilerini daha fazla zorlayamayacaklarını kabul etmelidir.

●     Bazen bir fikre harcadığımız zamana, fikrimizin çok önemli ve çok gerekli olduğuna o kadar odaklanırız ki yaptıklarımızın işe yaramadığına dair işaretleri görmezden geliriz! Oysa bu bizi; başarısızlığımızı haklı çıkarma çabalarına girmekten ve kaynaklarınızı hızla tüketmekten başka bir yere götürmez. Bir şeyler planlandığı gibi gitmediğinde başarısız olmaya mahkum bir işletmeye daha fazla para veya zaman harcamaya değmeyeceğini anlamak bu yüzden çok önemlidir.

●     En başarılı girişimciler esnek kalabilen, dalgalarla yüzmeyi öğrenen ve değişime hızla ayak uydurabilenlerdir. Birçok işletme sahibi kağıt üzerinde iyi görünen ancak beklenmedik bir durumla karşılaştığında başarısız olan katı planlarla yol alır, oysa bugünün zorluklarını dünün düşüncesiyle çözemeyebileceğinizi bilmeli ve her tür planlamada esnekliğe yer açmayı başarabilmelisiniz. Bunu genel trendleri takip ederek, sektörel gelişimler konusunda her zaman güncel kalmaya çalışarak ve nişinizdeki değişimlere ve zamana göre değişime açık kalarak göğüsleyebilirsiniz. Özellikle pazarlama fikirleriniz işe yaramıyorsa, esnemeye ve değişime hazır olmaya çalışmalısınız. Zaman içinde iş modeliniz, ekip dinamikleriniz ve müşteri tabanınız değişebilir, bu nedenle her şeye hazır olmak, acil durum planlarına sahip olmak önemlidir.

●     Hatalar, herhangi bir yolculuğun en doğal parçasıdır, bu yüzden onlardan korkmak yerine başarıyı, hatalarınızdan ders alarak ve bir hatanın sizi caydırmasına izin vermeyerek bulabileceğinizi bilmelisiniz. Aynı hatayı iki kez yapmamaya, hataların gelecekteki başarılarınız için fırsatlar olduğunu unutmamaya dikkat edin.

Uzman Görüşü

Her girişimci, zamanının ve kaynaklarının değerli olduğunu anlamalı, geliştirme veya üretim süreçlerine önemli yatırımlar yapmadan önce, maksimum üretkenliğe ulaşmak için başlangıçtan itibaren işletmenin neye ihtiyacı olduğunu anlamalıdır.

Bu bağlamda her işletme için web sitesinden, e-posta sistemine bilişim altyapıları ihtiyaçları açısından başlangıçtan itibaren doğru kararları vermek, kritiktir. Turhost olarak, yaklaşık 20 yıldır en modern hosting çözümleriyle girişimcileri ve başarıya odaklanan işletmeleri destekleyerek en verimli sunucu ortamlarını ekonomik çözümlerle sunmakta, kullandığımız yazılımların orijinalliğinden, son teknoloji yapılandırmaları düzenli olarak sistemlerimize dahil etmeye kadar işimizin her aşamasında müşterilerimizin mutluluğunu ön planda tutmaktayız.

Girişimcilere verilebilecek en önemli tavsiye mutlu müşterileri olmadığı sürece işlerinde başarılı olmalarının zorlaşacağıdır. Bu nedenle başlangıçtan itibaren harcadıkları eforun ve dikkat etmeleri gereken onlarca detayın boşa gitmemesi için; web siteleri, uygulamaları, e-posta sistemleri ve veri tabanlarının güçlü hosting altyapısıyla desteklenmesi en öncelikli sorumlulukları olmalıdır.

Yüksek performans ve güçlü güvenlik bileşenlerine sahip hosting çözümlerimize göz atmanızı, erişebilirlik sorunlarından sıyrılmanızı sağlayan, kullanıcı deneyimini iyileştiren ve dönüşüm oranlarını artırmaya yardımcı olan vps, vds, bulut sunucu ve dedicated server seçeneklerimizden güç almanızı dileriz.

 

girisimci
domain
hosting
turhost
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir