Medimagazin logo

Yeni çalışma uzun COVID hastalarında bağışıklık düzensizliğini ortaya çıkarıyor

Yeni bir çalışma, uzun COVID hastalarının önemli ölçüde bağışıklık düzensizliği sergilediğini ortaya koyuyor. Temel bulgular arasında, COVID-19 enfeksiyonu sonrası bozulmuş bir bağışıklık tepkisine işaret eden daha düşük seviyelerde önemli T hücreleri ve yüksek sayıda B hücresi yer alıyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Yeni çalışma uzun COVID hastalarında bağışıklık düzensizliğini ortaya çıkarıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Ulusal Sağlık Enstitüleri'nde (NIH) yapılan son araştırmalar, özellikle bağışıklık sistemi düzensizliği ile ilgili olarak uzun COVID'in karmaşık doğasına ışık tuttu. Bu çalışmada, SARS-CoV-2 enfeksiyonunu takiben kalıcı nörolojik semptomları olan 12 kişi yoğun bir şekilde analiz edildi.

Anahtar bulgular

İlk enfeksiyonları sırasında çoğunlukla hafif semptomlar yaşayan katılımcılar, kan ve beyin omurilik sıvısı analizi, gelişmiş beyin görüntüleme ve otonom fonksiyon testleri de dahil olmak üzere kapsamlı testlerden geçirildi. Sonuçlar açıklayıcıydı: Long COVID'li bireyler, vücudun antiviral tepkisinde hayati bileşenler olan CD4+ ve CD8+ T hücrelerinde belirgin bir azalma gösterdi. Buna karşılık, bağışıklık sisteminde bir dengesizliğe işaret eden B hücrelerinde ve diğer bağışıklık türlerinde bir artış kaydedildi.

Otonomik işlev bozukluğu

Çalışma, bağışıklık düzensizliklerine ek olarak, Long COVID hastaları arasında otonom sinir sistemindeki sorunları da vurguladı. Yorgunluk ve bilişsel zorluklar gibi semptomlarla uyumlu olarak kalp atış hızı, kan basıncı ve vasküler tonus kontrolünde anormallikler gözlendi.

Geleceğe yönelik çıkarımlar

Bu bulgular, Long COVID'in ve vücudun bağışıklık ve sinir sistemleri üzerindeki etkisinin daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Bu içgörü, daha doğru teşhislerin ve Long COVID semptomlarını hafifletmek için immünoterapi gibi hedefe yönelik tedavilerin geliştirilmesinin önünü açabilir.

Çalışma desteği ve koordinasyon

Çalışma, NIH Klinik Merkezinde, beyin ve sinir sistemindeki COVID-19 sonrası değişikliklere odaklanan gözlemsel bir araştırma çabasının parçasıydı. Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsü (NINDS) araştırmayı destekledi.

uzun covid
bagisiklik duzensizligi
nih calismasi
norolojik semptomlar
t hucreleri
b hucreleri
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir