Medimagazin logo

DSÖ'den flaş açıklama: COVID-19 salgını artık küresel acil durum değil

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) COVID-19'un artık bir "küresel sağlık acil durumu" teşkil etmediğini ilan etti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
DSÖ'den flaş açıklama: COVID-19 salgını artık küresel acil durum değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Açıklama, pandeminin sona erdirilmesine yönelik önemli bir adımı temsil ediyor ve virüsle ilgili en yüksek alarm seviyesini ilk kez ilan etmesinden üç yıl sonra geldi.

Yetkililer, virüsün ölüm oranının Ocak 2021'de haftada 100.000'den fazla kişiyle zirve yaparken 24 Nisan'da 3.500'ün biraz üzerine düştüğünü söyledi.

DSÖ başkanı pandemide en az yedi milyon kişinin öldüğünü söyledi.

Ancak Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus gerçek rakamın "muhtemelen" 20 milyon ölüme yakın olduğunu söyledi - bu resmi tahminin neredeyse üç katı - ve virüsün önemli bir tehdit olmaya devam ettiği konusunda uyardı.

Dr. Ghebreyesus açıklamasında şunları söyledi:

"Dün Acil Durum Komitesi 15. kez toplandı ve bana uluslararası endişe yaratan halk sağlığı acil durumunun sona erdiğini ilan etmemi tavsiye etti. Ben de bu tavsiyeyi kabul ettim."

covid
dso
kuresel acil durum
Yorum (1)
nevzat kulukçu
akdeniz sahillerinde maskeyle gezen yaşlı teyzeler amcalar var halen. belediye hoparloründen onlara da duyurmak lazım. biz uyarınca ''korona gine çoğalmış yiyenim'' diyorlar.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir