Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 5 farklı akıllı kanser ilacı SGK geri ödeme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.
Kaynak: DHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 5 farklı akıllı kanser ilacı SGK geri ödeme kapsamına alındı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 5 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme kapsamına alındığını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kanser hastalarımız için çok önemli bir müjdeyi paylaştı. Önemli immünoterapi ilaçları Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme listesine alındı. Bu hayati karar, tedavi süreçleri devam eden hastalarımıza umut olacaktır. Başta kanser tedavisi gören vatandaşlarımız olmak üzere herkese hayırlı olsun. Bu süreçteki güçlü iş birlikleri ve hassasiyetleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

"48 bin kanser hastası bu tedavilerden faydalanacak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantımızın ardından açıkladığı müjdeyle kanserle mücadele eden vatandaşlarımıza önemli bir destek sağlayacağız. Vücudun kendi bağışıklık sistemiyle beraber 25 farklı kanser alt türüne karşı uygulanan 5 immünoterapi ilacını Sosyal Güvenlik Kurumumuzun geri ödeme kapsamına alıyoruz. Yapılacak düzenlemeyle 48 bin kanser hastası bu tedavilerden faydalanacak. Düzenlemeyle birlikte geri ödeme listesindeki kanser ilacı sayısı 784'e yükselmiş olacak. Kanserle savaşan vatandaşlarımızın mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kulandı.

kanser ilaci
sgk
akilli kanser ilaci
geri odeme
Yorum (4)
muzaffer hekim
bu zaten her ülkede cumhurbaşkanı tarafından duyurulması gereken bir durum.
4
Cevapla
Devrimci Derviş
@muzaffer hekim , dünyada enflasyonda 4. yolsuzlukta 101. sığınmacılarda 2. basın özgürlüğünde 159. israil'e heeyt diye gürleyip gazzeye timsah gözyaşları dökerek israil'le ticarette 5. sıradayız mı desin. bugün tutuklanmayacaksın gibi güzel haberleri de birisi verince sevinmiyor musun.
Cevapla
Serkan
bu gerçekten şimdiye açıklananlardan kat ve kat daha fazla beklenen yıllardır sorun olmuş bir konunun çözüm haberi, aslı varsa daha yayımlananı göremedik
1
Cevapla
doktor farma
"pazarlama sonrası olumsuz etkilerle ilişkili tahmini doğrudan tıbbi maliyetlere ve zayıf hasta sonuçlarına dayanmaktadır ve bu sayede gerçek dünyadaki hasta popülasyonlarında ilaç güvenliğiyle ilgili büyük bir bilgi boşluğunu doldurmaya"...hicbir ilaç masum değil. her ilacın takibi yapılmalı.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir