Medimagazin logo

Araştırmaya göre Çin ölümcül virüsle deney yapıyor, uzmanlar ‘bu çılgınlık durdurulmalı’ diyor

Pekin Kimya Teknolojisi Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmaya göre, virüs Sars-CoV-2'ye benziyor ve COVID salgınından önce 2017 yılında pangolinlerde keşfedildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Araştırmaya göre Çin ölümcül virüsle deney yapıyor, uzmanlar ‘bu çılgınlık durdurulmalı’ diyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Çinli bilim insanları farelerde yüzde 100 öldürme oranına sahip ölümcül bir virüs üzerinde deneyler yapıyor. BioRxiv'de yayınlanan bir çalışmada GX_P2V olarak adlandırılan ölümcül virüs, genetik yapısı insanlarınkine benzeyecek şekilde tasarlanan farelerin beyinlerini hedef aldı. Araştırmacılar, farelerin enfeksiyondan sonraki 5 gün içinde önemli ölçüde kilo kaybettiğini, uyuşuk hale geldiğini ve gözlerinin beyaza döndüğünü tespit etti. Araştırmacılar ayrıca, farelerin enfekte olduktan sadece sekiz gün sonra öldüğünü de belirttiler.

Bilim insanları hızlı ölüm oranı karşısında şaşkınlıklarını dile getirdiler.

Araştırmacılar, "Bu, GX_P2V'nin insanlara yayılma riskinin altını çiziyor ve SARS-CoV-2 ile ilişkili virüslerin patojenik mekanizmalarını anlamak için benzersiz bir model sağlıyor" diye yazdı.

Ölüme neden olacak kadar şiddetli

Farelerin vücutlarını inceledikten sonra virüsün akciğerleri, kemikleri, gözleri, soluk borularını ve beyinleri enfekte ettiğini tespit ettiler. Araştırmacılar, beyin enfeksiyonunun hayvanları öldürecek kadar şiddetli olduğu sonucuna vardı.

Pekin Kimya Teknolojisi Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmaya göre, virüs Sars-CoV-2'ye benziyor ve COVID salgınından önce 2017 yılında pangolinlerde keşfedildi.

Araştırma ekibi, daha önce farklı bir çalışmadan bildirilen sonuçların ötesine geçerek, koronavirüsle ilişkili virüsün bulaştığı farelerde yüzde 100 ölüm oranını bildiren türünün ilk örneği olduğunu yazdı.

Çalışmanın sonuçlarına göre bunun insanları nasıl etkileyebileceği ise belirsiz.

'Korkunç' olarak nitelendirildi

NDTV Word'deki habere göre; Çalışma internette yayınlanır yayınlanmaz uzmanlar endişelerini dile getirdi. University College London Genetik Enstitüsü'nde epidemiyoloji uzmanı olan Francois Balloux, araştırmayı "korkunç" ve "bilimsel açıdan tamamen anlamsız" olarak eleştirdi.

X'e "İnsanlaştırılmış garip bir fare türünü rastgele bir virüsle zorla enfekte etmekten öğrenilebilecek belirsiz bir ilgi göremiyorum. Tersine, böyle bir şeyin nasıl yanlış gidebileceğini görebiliyorum" diye yazdı.

Stanford'dan emekli tıp profesörü Dr. Gennadi Glinsky, "Bu çılgınlık çok geç olmadan durdurulmalı" diye yazdı.

cin
covid19
gxp2v
bilim insani
Yorum (2)
nevzat kulukçu
yok be yalandır. düz dünyacılar uydurmuştur. bilim insanları ve dünya liderleri 7/24 insanlık için çalışır.
1
Cevapla
Devrimci Derviş
insanları nükleer bombalarla temizlemeye kalktığında bir daha o bölgeye 100 yıl giremiyorsun ama virüslerle altyapıya en ufak bir zarar vermeden tüm bölgeyi ele geçirebiliyorsun. düşmanı yok et ama silahlarını ve malzemelerini kendininkilere katıp kullan sun tzu savaş felsefesi için ideal bir yol
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir