Medimagazin logo

'Türkiye'de Nadir Hastalıklar' raporu açıklandı

Türkiye'de Nadir Hastalıklar Raporu, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) ve IQVIA işbirliğiyle hazırlandı. Raporda, nadir hastalıklara sahip bireylerin doğru tanı almak için ortalama 7 yıl ve 8 uzmanın kontrolünden geçtikleri ortaya konuluyor. 12. Kalkınma Planı'nda vurgulanan ulusal politikalar, altyapı ve Ar-Ge konularında gelişmeye odaklanan rapor, Türkiye'de nadir hastalıkların tanı ve tedavi süreçlerini iyileştirmek için 19 öneri sunuyor
'Türkiye'de Nadir Hastalıklar' raporu açıklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) girişimiyle IQVIA tarafından hazırlanan “Türkiye’de Nadir Hastalıklar” raporunun bulguları kamuoyuyla paylaşıldı.

Türkiye’de nadir hastalıklara sahip bireylerin doğru tanı alana kadar yaklaşık 7 yıl geçirdiğini ve ortalama 8 uzmanın kontrolünden geçtiğini belirten raporda ulusal politikalar, altyapı ve Ar-Ge başlıkları altında 12. Kalkınma Planı’nda da vurgu yapılan Türkiye’de nadir hastalıkların tanı ve tedavi süreçlerini geliştirmeye odaklı 19 öneri yer alıyor.

Nadir hastalıklar alanındaki çalışmalar için bir referans kaynağı olması hedeflenen rapor bu nedenle büyük önem taşıyor.

Raporun tamamına linkten ulaşabilirsiniz: https://www.aifd.org.tr/nadirhastaliklarraporu/tr.pdf

 

turkiyede nadir hastaliklar
rapor
arastirmaci ilac firmalari dernegi
iqvia
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir